Marta Rovira amb el secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco
Marta Rovira amb el secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco

La secretària general d'Esquerra continua amb la sèrie de trobades amb agents socials per analitzar l'actualitat socio-econòmica i prendre el pols del país

La secretària general d'Esquerra Republicana, Marta Rovira, s'ha reunit amb el secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco, en el marc d'una sèrie de trobades amb agents socials i econòmics per analitzar l'actualitat socio-econòmica i prendre el pols del país. Rovira i Pacheco han coincidit en la necessitat de tenir un govern efectiu el més aviat possible. Marta Rovira ha explicat que "és urgent tenir un govern, i des d'Esquerra Republicana es treballa per unes institucions al servei del país que liderin la resposta a les necessitats socials de la ciutadania".

Rovira s’ha mostrat esperançada pel que fa la formació de govern i ha insistit un cop més que el nom del candidat no és un problema per Esquerra Republicana. La secretària general d’Esquerra Republicana ha explicat que és "importantíssim que es conformi aquest govern", com ha reiterat aquests dies. "Un govern efectiu pel qual estem esperançats perquè tenim un acord amb Junts per Catalunya i el que falta ara és tenir el candidat per fer una investidura efectiva", ha afegit.

És urgent tenir un govern. Des d'Esquerra Republicana es treballa per unes institucions al servei del país que liderin la resposta a les necessitats socials de la ciutadania
Marta Rovira, secretària general d'Esquerra Republicana

Un tema destacat a la conversa ha estat l'afectació de l'aplicació de l'article 155 en l'àmbit de les polítiques socials. Marta Rovira ha posat l'exemple de la voluntat i necessitat que des del nou govern "es pugui començar a desplegar i desenvolupar tot el que fa referència a la Renda Garantida de Ciutadania." En aquest sentit, Rovira ha destacat la voluntat de posar en marxa la Comissió de Seguiment de la Renda Garantida, treballar els Plans d'Inserció Laboral, els Plans d’Activació Laboral, "tot això que de moment està paralitzat perquè no hi ha l'impuls polític necessari per dur-ho a terme, i és urgent tenir un govern per poder respondre aquestes necessitats del país".