Rovira: 'Ha guanyat la gent, tenim un acord per començar a fer la Independència'

La secretària general d'Esquerra Republicana, Marta Rovira, ha expressat 'l'alegria i satisfacció i un profund agraïment per haver assolit l'acord per començar a fer la Independència, hem estat a l'altura del moment i del mandat democràtic del 27S'. Rovira ha explicat que 'ha valgut la pena intentar-ho fins al final. La insistència en la necessitat i possibilitat d’acord ha permès que es produïssin els gestos determinants. Estem satisfets pel paper desenvolupat com a força política, en l’acostament de posicions sovint confrontades en aquesta llarga i complexa negociació'.

Marta Rovira ha explicat que 'l’acord i la complexa negociació reflecteixen la diversitat del país, tal com ens ho explicava el mandat democràtic i legal del 27S, tots els independentistes i sobiranistes del país ens necessitem per tirar endavant amb el procés constituent i per aconseguir aquest nou país. Ha guanyat la gent, la gent que vol un nou futur, han guanyat les noves generacions, han guanyat els somriures i els somnis'.

La secretària general d'Esquerra Republicana, que ha format part de les negociacions, ha explicat que 'l’acord permet iniciar el procés constituent que ha de ser l’eina per eixamplar la base social en favor de la independència i d’un país nou, net i just. Avui comença la feina, a partir d'avui seguim necessitant a tothom perquè demà comença la grandiosa feina de fer un nou país.'
Rovira ha insistit que 'agraïm els gestos de generositat de totes les parts, aquest acord i aquest nou futur no seria possible sense els enormes gestos de generositat que hi ha hagut avui. No seria possible sense els passos al costat i sense els passos endavant, sense el suport i empenta dels que sempre hi han estat, dels que al carrer ens han animat a seguir endavant amb la seva feina, el seu compromís, la seva convicció i la seva lluita diària'

Rovira ha conclòs que 'ens n'emportem una lliçó que caldrà convertir en un principi i que ens anirem repetint en veu alta: que ningú mai més digui que això és impossible'.

Etiquetes