La secretària general d'Esquerra Republicana, Marta Rovira, en roda de premsa a Ginebra. MARC PUIG
La secretària general d'Esquerra Republicana, Marta Rovira, en roda de premsa a Ginebra. MARC PUIG

La secretària general d’Esquerra Republicana es reuneix a Ginebra amb 10 caps de llista de la formació al Baix Llobregat a les properes eleccions municipals

“Esquerra Republicana reivindica les manifestacions guanyadores. Aquelles que s’han convocat amb consens, tenen un objectiu comú i no es confonen d’adversari”. Amb aquestes paraules ha reiterat aquest dijous la secretària general d’Esquerra Republicana, Marta Rovira, la crida a l’ANC perquè replantegi la convocatòria de la manifestació de la Diada Nacional del proper diumenge. “Creiem que aquestes característiques no es donen a la manifestació que ha convocat l’ANC en aquesta Diada”, ha avisat Rovira, que ha recordat que les manifestacions porten a la victòria “són aquelles que ens van fer arribar a l’1 d’octubre, que representen la diversitat i la transversalitat de l’independentisme”.

Ho ha dit des de Ginebra, on s’ha reunit amb una desena de candidats a l’alcaldia en municipis del Baix Llobregat i de l’Hospitalet de Llobregat a les eleccions municipals del 2023. Aquest és el primer d’una sèrie de viatges que portaran a Suïssa més de 100 candidates i candidates republicanes d'arreu del país, amb l’objectiu d’enfortir l’organització per consolidar la victòria electoral del 2019 i reforçar la governança republicana al món local.

En aquesta primera trobada, Rovira ha mantingut una reunió de treball amb el secretari nacional de Coordinació Municipal i Ciutats Grans, Oriol Lòpez i les caps de llista de L’Hospitalet (Jaume Graells), Cornellà (Raquel Albiol), Sant Boi (Jaume Sans), Castelldefels (Jordi Maresma), Viladecans (Bàrbara Lligadas), Sant Feliu (Oriol Bossa), Martorell (Soulimane Messaoudi), Sant Vicenç dels Horts (Maite Aymerich), Corbera de Llobregat (Montserrat Febrero) i Sant Esteve Sesrovires (Carme Rallo).

Un cop finalitzada la reunió, s’ha dut a terme una roda de premsa telemàtica en la qual Marta Rovira ha insistit en “combatre la idea de la Catalunya dual”. “De Catalunya només n’hi ha una i està conformada per una diversitat immensa”, ha defensat. En aquest sentit, ha assegurat que els republicans volen treballar “per i amb tothom i empènyer per la independència i la llibertat del país”. “El nostre projecte és el de la Catalunya sencera”, ha afirmat.

Els municipis de l’àrea metropolitana són claus perquè Catalunya sigui molt més republicana i justa socialment
Marta Rovira Secretària general d'Esquerra Republicana

Avançar des de la diversitat

En referència als municipis del Baix Llobregat representats a la reunió, Rovira ha volgut posar en valor que “tots aquests municipis de l’àrea metropolitana són claus perquè Catalunya sigui molt més republicana i justa socialment amb igualtat d’oportunitats”. “I també en el camí cap a la República catalana. La llibertat només serà plena si avancem des de la diversitat”, ha afegit.

La secretària general d’Esquerra Republicana ha destacat que els municipis del Baix Llobregat “són un clar exemple d’inclusió al nostre país. Són ciment del nostre país. Són aquelles persones que van protagonitzar des dels àmbits més obrers les lluites compartides, que és construir el país braç a braç amb els teus veïns i veïnes”. Segons Rovira, “en aquestes ciutats aprens a com s’han de construir polítiques de barri, que generen consciència de pertinença”. En aquest sentit, ha assenyalat que “des d’aquests municipis metropolitans és des d’on s’ha garantit que la llengua catalana sigui una eina fonamental de cohesió social”.

Rovira ha finalitzat el seu discurs afirmant que “el Baix Llobregat mereix una regeneració democràtica i política, ja que hi ha forces polítiques que hi estan governant des de fa dècades d’una mateixa manera”. En contraposició, ha manifestat que els republicans volen aportar-hi “una nova mirada, amb un canvi que doni futur i una nova perspectiva a les ciutats de la comarca”. “Cal acabar amb les dinàmiques de clientelisme, favoritismes i corrupció”, ha reblat.

Etiquetes