Marta Rovira, en roda de premsa. MARC PUIG
Marta Rovira, en roda de premsa. MARC PUIG

Candidats i candidates d’Esquerra Republicana a les eleccions municipals del Vallès Occidental es reuneixen a Ginebra amb la secretaria general del partit

La secretària general d’Esquerra Republicana, Marta Rovira, ha destacat aquest divendres la necessitat de garantir la mobilitat de la població concentrada en la gran àrea metropolitana del Vallès i tenir unes infraestructures com cal. “Avui això no existeix, avui sentim vergonya perquè no les tenim, de cada 5 dies laborals només es garanteix aquesta mobilitat un dia i en un percentatge baixíssim”. Rovira assegura que actualment “aboquem la gent a agafar el cotxe cada dia perquè hi ha una xarxa de Rodalies i transport públic obsolet i tenim la certesa que podem gestionar-ho millor”. La secretària general d’Esquerra Republicana, ha insistit que cal poder gestionar aquesta xarxa des de Catalunya amb totes les competències, “en volem totes les competències, igual com volem poder gestionar tots els recursos que generem pagant els nostres impostos. Volem acabar amb aquest drama per poder tenir una xarxa ferroviària que ens permeti viure com a ciutadans amb molta més dignitat”.

Ho ha dit després de la trobada que ha mantingut a Ginebra amb candidats i candidates del Vallès Occidental. Rovira ha destacat el paper del partit com a primera força municipalista i que “és molt important construir el país des de la base amb persones que hi dediquen tot el seu temps, amb convicció per fer realitat el que des del punt de vista nacional expliquem amb eslògans”. Rovira ha destacat el republicanisme que es tradueix en “ser al carrer, copsar les il·lusions dels veïns i veïnes i fer possible que des dels municipis més petits fins a les grans ciutats es faci realitat la República Catalana amb justícia social i igualtat d’oportunitats, aquest és el republicanisme útil”, ha destacat Rovira.

L’alcaldessa i candidata republicana de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha explicat la tasca duta a terme pel govern republicà per tornar a tenir una ciutat que ha deixat d’estar ancorada al passat i encara amb forces renovades les reptes de futur, ”habitatge assequible de lloguer, mobilitat saludable, equipaments culturals de referència, esport a l’aire lliure, teixir aliances amb les empreses, i sobretot de governança honesta i posar les institucions al servei de tothom. Volem que els nostres fills i filles puguin seguir vivint a la nostra ciutat i que ningú quedi enrere”.

La candidata republicana a Terrassa, Ona Martínez, ha explicat que “treballem per un futur ple d'oportunitats i hem de donar certeses. Volem que Terrassa tingui la primera alcaldessa i que sigui republicana, vull ser-ho i acompanyar els referents de la ciutat que tenen ganes de construir aquest futur perquè tots els veïns i veïnes hi visquin millor”.

El candidat per Sabadell, Gabriel Fernández, ha assegurat que “la ciutat necessita un canvi de govern com l’aire que respira, i per això hem de sumar molta gent diferent per poder pensar en cadascuna de les persones que viuen a Sabadell. Aquest és el nostre compromís i somio amb un Sabadell proper, seductor i que convidi a viure-hi. I això al maig, serà possible”.

  Marta Rovira: “Volem una xarxa ferroviària que ens permeti viure amb molta més dignitat”

Jordi Sànchez, alcaldable republicà a Montcada i Reixac, ha insistit que al municipi “les inversions pendents són urgents i necessàries per assolir la cohesió social i territorial dels barris, el soterrament de la R2 és imprescindible i també la millora del transport públic. De vegades tenim la sensació de ser el pati del darrere de Barcelona i treballem per ser una nova centralitat metropolitana”.

Albert Turon, cap de llista republicà a Cerdanyola ha explicat que la ciutat “ha de fer un pas endavant, posar les llums llargues i afrontar el futur amb accions que comencen a ser urgents. Millors serveis públics i capacitat de modernitat, d’engrescar i de posar-nos al dia del segle XXI”.

La candidata de Santa Perpètua de Mogoda, Laura Oliver, ha explicat que “és imprescindible tenir una residència per a la gent gran, reivindicar la cultura com a eina de cohesió, millorar la separació de residus, fer front a l’emergència climàtica i esdevenir un municipi feminista”.

L'alcaldable republicà de Barberà del Vallès, Pere Pubill, assegura que “ha arribat el moment que la ciutat desperti, no volem ser una ciutat dormitori, volem posar en valor tot el potencial que tenim. El millor de Barberà és la seva gent i ja és hora que tingui un govern a l’alçada de la seva ciutadania”.

Dolors Ruiz,
candidata republicana a l'alcaldia de Castellar del Vallès, ha explicat que “volem impulsar polítiques de sostenibilitat, prioritzar les polítiques socials i un canvi de paradigma en la mobilitat”.

I el candidat a l’alcaldia de Ripollet, Roger Bayó, ha destacat que “cal un model de ciutat que s’adapti a les necessitats de la ciutadania de Ripollet que posi les persones al centre i recuperar l’orgull de viure a Ripollet.”