Rovira: 'No hi ha cap aspecte formal que justifiqui aturar la tramitació de la proposta de resolució'

La portaveu de Junts pel Sí lamenta que el PP estigui fent 'un abús de dret del reglament del Parlament per intentar bloquejar' la iniciativa
 

Roda de premsa de la portaveu de Junts pel Sí al Parlament, Marta Rovira

Marta Rovira, portaveu de Junts pel Sí, ha destacat que la Junta de Portaveus celebrada avui ha estat 'vàlidament constituïda' i que 's’ha complert estrictament amb el que estableix el reglament de la cambra'. Rovira ha afirmat que 'no hi ha cap aspecte formal que justifiqui aturar la tramitació parlamentària' de la proposta de resolució presentada per Junts pel Sí i la CUP i ha recordat que la Mesa del Parlament no pot condicionar en cap cas la tramitació de les resolucions en funció del seu contingut, tal i com estableix la doctrina constitucional. En aquest sentit, ha lamentat que el PP estigui fent 'un abús de dret del reglament del Parlament per intentar bloquejar' la iniciativa.

La portaveu de Junts pel Sí ha explicat que el PP ha estat un dels signants de l’escrit de reconsideració i que el reglament del Parlament fixa que s’ha de donar resposta abans de quatre dies, després d’haver reunit a la Junta de Portaveus.  A més, els populars han acudit com a convidats a les reunions de la Mesa que s’han realitzat abans i després de la Junta de Portaveus per resoldre sobre el seu propi escrit de reconsideració. Per tot això, Rovira ha conclòs que existeix 'mala fe processal' per part dels populars.

Finalment, ha posat en valor que els grups parlamentaris constituïts tenen dret a presentar iniciatives i ha remarcat que 'tenim l’acord polític d’iniciar la legislatura amb un debat sobre el mandat obtingut el 27s'. 'No entenem per què hem de supeditar els nostres acords a un grup parlamentari que no vol constituir-se', ha reblat.

Etiquetes