La secretària general, Marta Rovira, dirigint-se al Consell Nacional
La secretària general, Marta Rovira, dirigint-se al Consell Nacional

La secretària general recorda que els vots dels republicans no seran gratuïts i que PSC i Junts han de moure fitxa

La secretària general d’Esquerra Republicana, Marta Rovira, ha reafirmat les condicions que posen els republicans per donar suport a una possible investidura. Rovira ha assegurat, en el seu discurs davant el Consell Nacional del partit, que “sense finançament singular Esquerra Republicana no donarà suport a Salvador Illa i que la clau per la formació d’un Govern és en mans de Pedro Sánchez, no en mans del PSC i Illa”.

“Esquerra Republicana vol posar fi al dèficit fiscal de gairebé 22.000 milions d’euros que pateix el país. Volem recaptar tots els impostos per reinvertir-los en les necessitats de la ciutadania, aquest és el mínim exigible”, ha afirmat Marta Rovira, qui també ha recordat que aquest finançament singular no és “un caprici d’Esquerra Republicana” sinó que respon al que necessita Catalunya i és el “mínim exigible”.

La republicana ha recordat que són PSC i Junts qui tenen la responsabilitat de presentar propostes per a la formació d’un Govern, “cosa que no han fet”. “Si no és per parlar per més recursos per Catalunya se’n poden oblidar. Si no hi ha nous recursos, hi haurà noves retallades, i aquí mai ens hi trobaran”, ha recordat Rovira; que també ha

La secretària general ha assegurat que els republicans no tenen cap pressió per la formació d’un Govern i que els suports d'Esquerra Republicana no poden ser gratuïts. “No rebran el nostre suport si el que volen és desfer els avenços del Govern republicà. Hi ha alternatives de govern que no passen per Esquerra Republicana”, ha sentenciat Rovira.

Consulta a la militància

Amb tot, el Consell Nacional celebrat aquest dissabte ha aprovat el reglament que ha de permetre poder consultar a la militància quan la direcció del partit ho consideri oportú, per exemple, en el cas d’un hipotètic acord d’investidura. Si es dona el cas, la consulta podrà ser de forma electrònica permetent també punts de votació presencial.

Etiquetes