Rovira: “A Esquerra Republicana som obstinats. Continuem desbrossant el camí, que volem net i clar, cap a la República catalana”

Els republicans han fet una crida a “fer el canvi possible” a tots els municipis governats durant dècades per socialistes o convergents

La secretària general d’Esquerra Republicana, Marta Rovira, ha intervingut a l’acte de campanya celebrat aquest divendres a Vic per denunciar la repressió de l’estat espanyol i defensar l’exercici del dret de protesta de l’octubre del 2019, després de la sentència contra els líders de l’1 d’octubre. La líder republicana també ha posat en valor la feina que està fent Esquerra Republicana a tots els fronts per avançar cap a la independència de Catalunya: “A Esquerra Republicana som obstinats. Continuem desbrossant el camí, que volem net i clar, cap a la República catalana”, ha assegurat.

La republicana ha exemplificat aquesta tasca de “desbrossar el camí” amb l’indult als presos i preses polítiques, l’eliminació del delicte de sedició, i totes les resolucions internacionals aconseguides que denuncien la vulneració per part de l’estat espanyol de drets democràtics fonamentals.

També ha lamentat no poder tornar a casa, a Vic, i haver de seguir a l’exili a Ginebra. Sobre la causa oberta a l’Audiència Nacional contra la plataforma Tsunami Democràtic, que ha estat sota secret de sumari durant tres anys i en la qual, segons les filtracions als mitjans de comunicació, apareix el seu nom, s'ha preguntat: “Què havíem de fer, l’octubre del 2019, davant d’una sentència que condemanava injustament els nostres líders a 100 anys de presó, sinó exercir el dret fonamental a la manifestació pacífica i el dret de protesta?”. Rovira ha asseverat que “vam exercir el dret de protesta i l’exercirem tantes vegades com faci falta per defensar la causa honorable de la República catalana, només faltaria!”.

En clau municipal, ha asseverat que les eleccions del 28M van de fer “el canvi possible” als municipis que porten dècades governats per socialistes o convergents: “Nosaltres no hem vingut a servir els de sempre, sinó a tota la societat. Calen municipis que empenyin cap a la República catalana, i només des d’Esquerra Republicana podrem fer aquest somni possible”, ha proclamat.

En la mateixa línia, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha posat de relleu que “hem canviat 40 anys de socialisme a llocs com Lleida, Tarragona, Manresa o Sant Feliu de Llobregat, i si ho hem fet allà, i ho hem fet a la Generalitat de Catalunya, ho farem també a Vic”.

També ha denunciat que “els de sempre han demostrat la seva incompetència”, ja que l’únic servei que gestiona el PSC a Catalunya, les Rodalies de Renfe, “és el pitjor que tenim”; i Junts, “es van passar 11 anys dirigint l’Agència Catalana de l’Aigua i no va fer res”. “Si s’ha de censurar algú, que se censuri Junts al capdavant de les polítiques d’aigua del país, de les quals ara paguem les conseqüències”, ha afegit.

“Necessitem que el 28M les urnes tinguin un empatx de vots a Esquerra Republicana; desperteu el vostre orgull republicà, independentista i progressista, l’orgull que el canvi és possible, que Vic serà republicana i Catalunya serà una República lliure, justa i independent, i rebrem els exiliats amb llibertat”, ha clos el president.

També ha intervingut a l’acte la secretària general adjunta i portaveu del partit, Marta Vilalta, que ha exemplificat la “utilitat” republicana amb l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat més expansius de la història, i les polítiques de transformació feminista i verda. “Hem vingut a fer política útil, a retornar el poder al poble”, ha afirmat.

Finalment, la candidata a l’alcaldia de Vic, Maria Balasch, ha explicat que té ganes de “trepitjar carrer” com a alcaldessa: “No seré una alcaldessa amagada a l’Ajuntament; el meu compromís és estar al costat de la gent, escoltar els problemes i trobar les solucions”. “Portem anys picant pedra, escoltant a peu de carrer, construint l’alternativa de Vic que no es vol aturar, que mira el futur”, ha clos.