Rufián: “Quienes están celebrando los 40 años de la farsa de la Constitución y el artículo 155 son unos cínicos y unos carceleros”

Mig miler de persones s’han aplegat aquest 6 de desembre a l’acte de 'Ciutats Republicanes, ciutats de progrés' a Mataró

La campanya 'Ciutats Republicanes, ciutats de progrés’ ha passat aquest dijous, dia de la Constitució, per Mataró. En l’acte el diputat al Congrés, Gabriel Rufián, no ha oblidat aquesta data: “Quienes están celebrando los 40 años de la farsa de la Constitución y el artículo 155 son unos cínicos y unos carceleros”. En aquesta línia, Rufián ha carregat contra el l’extrema dreta espanyola: "Decir la verdad es decirle Abascal que nos tendrá enfrente porque ser independentista y republicano es ser antifascista”.

A la capital del Maresme també hi ha intervingut la portaveu i diputada al Parlament, Marta Vilalta, que ha llegit una carta del president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras: “Si volem guanyar, si aspirem a una victòria absoluta de país, hem de representar al conjunt del nostre país, sumar i sumar, i això exigeix seduir i convèncer, perseverar”. Vilalta també ha reivindicat el compromís d’Esquerra Republicana amb el país: "Hem de ser a tot arreu, a cada plaça, a cada barri, al costat de la gent, fent polítiques que garanteixin la cohesió del nostre poble. Aquesta és la nostra virtut, que sabem que volem ser un sol poble que ho vol tot”, ha afegit.

Si volem guanyar, si aspirem a una victòria absoluta de país, hem de representar al conjunt del nostre país, sumar i sumar, i això exigeix seduir i convèncer, perseverar”
Oriol Junqueras President d'Esquerra Republicana
  Rufián: “Quienes están celebrando los 40 años de la farsa de la Constitución y el artículo 155 son unos cínicos y unos carceleros”

Per la seva banda, la diputada al Parlament, Najat Driouech, ha recordat la presidenta Carme Forcadell, avui empresonada i ha posat en valor el paper de les dones per millorar la societat: “fa un any érem aquí fent un acte amb la Carme Forcadell. Una de les coses que demana la Carme i que reivindica és que el canvi és possible i, sobretot, a través de les dones. Esquerra va ser valenta i es va atrevir a posar algú com jo a les llistes tot i saber que una part de la societat no ens reconeix com a iguals”.

Així mateix, el regidor a l’Ajuntament de Sabadell, Gabriel Fernández, ha posat en èmfasi les polítiques socials per cohesionar un país. "Aquí algunos tienen complejos a la hora de utilizar la palabra “patria”. Los latinos no lo tenemos porque la patria son nuestros padres, nuestros hijos y nuestros abuelos. Hacer patria es tener becas comedor y aumentar las ayudas a la vivienda. Así se hace patria. En Sabadell lo hacemos”, ha conclòs.

Per últim, el candidat a l’alcaldia de Mataró, Francesc Teixidó, ha repassat les inaccions de l’actual govern socialista a la capital del Maresme i ha assegurat que Mataró ha de ser una ciutat republicana. "Mataró ha de ser una ciutat republicana. Ens cal un alcalde que vulgui ser l’alcalde de tothom, dels sindicats, dels empresaris, de les dones, del jovent, dels autònoms, dels pagesos, dels independentistes, dels que no ho són... de tots perquè som un sol poble. Si ens ho proposem, aquesta vegada ho aconseguirem”, ha afirmat Teixidó.

Amb l’acte d’avui ha Mataró ja en són una mitja dotzena els celebrats arreu del país en el marc de la campanya 'Ciutats Republicanes, ciutats de progrés’, que continuarà el proper 13 de gener a Sant Vicenç dels Horts.