Rufián: 'El TC està al servei d'un Govern indecent i indigne que utilitza les institucions de l'Estat en contra del vot de la gent'

El cap de llista d'Esquerra Republicana a les eleccions al Congrés del proper 20D, Gabriel Rufián, ha assegurat, davant de la suspensió per part del Tribunal Constitucional de la proposta de resolució d'inici del procés d'independència aprovada el passat dilluns pel Parlament de Catalunya, que 'el TC està al servei d'un Govern incedent i indigne que utilitza les institucions de l'Estat en contra del vot de la gent'.

Segons Rufián, la decisió del Tribunal Constitucional 'no és cap notícia, el que seria estrany és que aquest tribunal presidit per un militant o exmilitant del PP estigués d'acord amb el mandat popular inequívoc del poble català, que és que Catalunya es converteixi en una República independent'. En contraposició, el candidat republicà ha valorat com una 'molt bona notícia' el fet que Catalunya decidís fa dos dies 'no desobeir ningú, sinó obeir-se a ella mateixa. Començar a dir que sí i a dir que podia ser el que el seu poble ha decidit que sigui, que és un país independent'. 'Hem decidit començar a ser un país independent, obeir a una nova legalitat, a un nou Estat de dret i a una nova legalitat en un futur', ha afegit.

Rufián, que ha fet aquestes declaracions des del Parlament de Catalunya, acompanyat pel número 2 per Barcelona d'Esquerra Republicana a les eleccions del 20 de desembre, Joan Tardà, ha criticat que s'estigui parlant de 'desafiament, de cop, d'amenaça i de botó vermell, parlant del que la gent ha votat'. Sobre els membres del TC, ha manifestat que 'són estranys legalistes i constitucionalistes tots aquells que van en contra del mandat democràtic dels catalans, quan durant sis anys no han mogut ni un sol dit davant de violacions flagrants d'alguns articles de la Constitució, com ara l'article 47, que garanteix el dret a l'habitatge de tots els ciutadans espanyols'.

Etiquetes