El portaveu republicà al Congrés, Gabriel Rufián, durant la sessió de control al govern espanyol.
El portaveu republicà al Congrés, Gabriel Rufián, durant la sessió de control al govern espanyol.

El portaveu republicà al Congrés insta l’Executiu de Pedro Sánchez a “dialogar i consensuar” i llança una advertència: “Quant els importa la legislatura?”

“Liquidin l’estat d’alarma, retornin les competències a les comunitats autònomes i, sobretot, dialoguin”. Així de contundent s’ha mostrat aquest dimecres el portaveu del Grup Republicà al Congrés, Gabriel Rufián, durant la sessió de control al govern espanyol. Rufián ha constatat que “portem 47 dies d’estat d’alarma, 47 dies sense competències i 47 dies sense diàleg, sense consensuar i sense coordinar”, i els ha llançat una advertència: “Quant els importa la legislatura?”.

“Si ens haguessin trucat els hauríem dit que no té cap sentit poder anar a tallar-se el cabell a la perruqueria abans de poder anar a veure la teva mare, o que no té cap sentit el criteri territorial per províncies”, ha detallat en referència als plans de desconfinament anunciats per l’estat. “No té cap sentit. A no ser que vostès estiguin desconfinant patronalment i confinant per competències”, ha reblat.

Si ens haguessin trucat els hauríem dit que no té cap sentit el criteri territorial per províncies
Gabriel Rufián Portaveu del Grup Republicà al Congrés

En una pregunta a la vicepresidenta quarta del govern espanyol i responsable del pla de desconfinament, Teresa Ribera, Rufián els ha recordat que “l’alternativa” a dialogar amb l’independentisme “és Torquemada Abascal i els seus col·legues, que consideren que menjar és socialcomunista i que regalarien com a premi al treballador del mes una mascareta”.

“Quant els importa la legislatura? Els importa molt? Els importa poc? Són conscients de l’alternativa a no dialogar, a no informar, a no entendre’s?”, ha avisat.