Gabriel Rufián, al Congrés / Congrés dels Diputats
Gabriel Rufián, al Congrés / Congrés dels Diputats

El republicans opten per no votar la reforma del Consell General del Poder Judicial proposada per socialistes i populars com a gest de disconformitat

"Els partits d'estat, segons diuen ells, que han jugat a odiar-se durant 40 anys, quan s'han de repartir el poder, es posen d'acord". Així de contundent s'ha mostrat el portaveu d'Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, durant el debat sobre la reforma de la Llei Orgànica del Poder Judicial (LOCGPJ) que el PP i el PSOE han acordat recentment.

Rufián ha dit que el que populars i socialistes anomenen "raó d'estat" per tal d'arribar a acords és una "gran mentida". El líder dels republicans al Congrés ha recordat altres moments en què els dos grans partits de la cambra han apel·lat a aquesta suposada raó, com, per exemple, quan van haver d'aplicar l'article 155 per acabar amb el govern de Catalunya l'any 2017, o quan s'oposaven a les comissions d'investigació sobre les corrupteles de la casa reial.

D’altra banda, al moment de la votació per admetre a tràmit la reforma de la llei, els republicans han optat per a no votar. "D'aquesta manera, mostrem el nostre rebuig a aquest acord", ha asseverat Rufián.

Finalment, el portaveu del PP, Nacho Tellado, ha dit que "no s'ha de polititzar la justícia". Davant d'això, Rufián ha respost taxativament: "Alguns jutges venen polititzats de casa. García-Castellón, per exemple, va salvar a Cospedal de la causa "Kitchen" i a Marta Rovira l'acusa de terrorisme", "per a vostès, l'únic problema és que els jutges no siguin seus", ha conclòs.