La portaveu d'Esquerra Republicana - EH Bildu al Senat, Mirella Cortés.
La portaveu d'Esquerra Republicana - EH Bildu al Senat, Mirella Cortés.

Esquerra Republicana - EH Bildu demana al Senat una prestació perquè aquelles persones que hagin reduit la seva jornada per atendre persones grans o menors a càrrec no perdin el sou

El portaveu del Grup Republicà al Congrés, Gabriel Rufián, ha reclamat avui al govern espanyol que posi en marxa una prestació remunerada per a totes aquelles famílies que es veuen obligades a anar a treballar durant l’estat d’alarma i que no saben “on ni amb qui” deixar els seus fills. “Els demano que protegeixin a les famílies, que no hagin d’escollir entre el contagi o l’abandonament”, ha reclamat a la sessió de control al Congrés dels Diputats.

Es tractaria d'una prestació per a poder-se quedar a casa tenint cura dels fills sense perdre el sou per no poder anar a treballar. En aquest sentit, Esquerra Republicana - EH Bildu ha presentat una moció al Senat que reclama que s'estableixi una prestació per la conciliació de la vida personal, familiar i laboral per aquelles les persones que hagin reduit la seva jornada per atendre a persones grans o menors al seu càrrec, per tal de compensar la reducció del salari.

  Esquerra reclama al govern espanyol una prestació per a les famílies que han d’anar a treballar i no tenen amb qui deixar els fills

En una pregunta al vicepresident del govern espanyol, Pablo Iglesias, Rufián ha reiterat que al seu grup considera “una enorme irresponsabilitat tornar a obrir la mà a l’activitat”, en referència a la tornada a la feina dels sector no essencials el passat dilluns, i ha assenyalat incongruències com que “la gent pot anar en un metro atestat però no pot enterrar la seva gent gran”.

“Volem creure que aquest govern no s’està deixant pressionar més per la patronal que pel virus. Però que, si està passant, el seu grup parlamentari i vostè mateix no estan callant”, li ha dit a Iglesias.

El portaveu republicà al Congrés li ha recordat també al líder de Podem “la prohibició d’acomiadaments que no va ser tal”, la moratòria d’autònoms “que va arribar tard”, o l’ingrés mínim vital “que segurament també arribarà tard”.

Podeu consultar la moció registrada al Senat aquí: