La secretària general adjunta i portaveu d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, durant la roda de premsa / Marc Puig
La secretària general adjunta i portaveu d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, durant la roda de premsa / Marc Puig

Davant de la crisi militar, política i humanitària que està patint la població ucraïnesa, els republicans reiteren que “Catalunya és i seguirà sent terra d’acollida”

Esquerra Republicana denuncia l’ofensiva militar de Rússia sobre la població d’Ucraïna i se suma a les crides de diverses institucions i entitats, com les Nacions Unides, per aturar immediatament aquests atacs bèl·lics: “Demanem l’alto al foc, que s’acabi la guerra i que es trobin vies de resolució democràtica a aquest conflicte”, ha declarat la secretària general adjunta i portaveu d’Esquerra, Marta Vilalta, en roda de premsa.

“Des d’Esquerra Republicana reafirmem que la solució a aquest conflicte ha d’anar aliniada amb la Carta de les Nacions Unides i passar per vies pacifiques i diplomàtiques”, ha insistit la republicana. Tant és així, que la formació participarà a les mobilitzacions de rebuig a la guerra que s’han convocat arreu del territori, i anima la gent a sumar-s’hi. “Enviem tota la solidaritat a la població d’Ucraïna que està patint tant, així com a la comunitat ucraïnesa que viu a Catalunya”, ha afegit.

Alhora, davant d’aquesta crisi militar, política i humanitària, Vilalta ha assegurat, en nom del partit, i tal com ja ha fet el Govern, que “Catalunya és i seguirà sent terra d’acollida”. De fet, “amb tanta gent obligada a marxar del seu país, que li va la vida, l’acolliment és un deure”, ha asseverat la portaveu, que també ha posat en valor que el Govern hagi impulsat un comitè tècnic per coordinar l’acció d’ajut i de resposta a Ucraïna. Així, per exemple, la Conselleria d’Igualtat i Feminismes ja ha posat a disposició un telèfon per proporcionar acompanyament psicològic i jurídic a les persones que puguin arribar a Catalunya fugint de la guerra.


Tot el suport a Eulàlia Reguant

Per altra banda, la portaveu d’Esquerra també ha volgut fer referència al judici a la diputada de la CUP Eulàlia Reguant, que tindrà lloc aquest dimarts al Tribunal Suprem: “La jutgen per no haver volgut respondre a Vox, al feixisme, en el judici del procés”, ha explicat Vilalta, tot denunciant que es tracta d’un exemple més de la “causa general contra l’independentisme”.

Davant d’aquesta nova injustícia, els republicans traslladen “tot el suport” a Reguant, com també a la portaveu adjunta del grup parlamentari republicà, Meritxell Serret, que aviat, sense data encara, també haurà d’afrontar un judici. “És una obsessió dels aparells de l’Estat per perseguir el moviment independentista per totes les vies”, ha condemnat Vilalta, convençuda, alhora, que aquesta repressió no els aturarà: “Poden inhabilitar persones, però no podran inhabilitar les idees; la solució mai serà la repressió, sinó que la solució passa per exercir l’autodeterminació i per una llei d’amnistia”, ha clos.