Rut Ribas va ser escollida secretària quarta de la Mesa del Parlament de Catalunya el passat 26 de novembre / Marc Puig
Rut Ribas va ser escollida secretària quarta de la Mesa del Parlament de Catalunya el passat 26 de novembre / Marc Puig

La diputada republicana és la nova secretària quarta de la Mesa

La diputada republicana Rut Ribas ha deixat el Consell per la República per centrar-se en les seves noves funcions com a secretària quarta de la Mesa del Parlament de Catalunya. Des del passat mes de març, Ribas ha format part de l’executiva de l’òrgan presidit pel president Carles Puigdemont des de Bèlgica. Ara, el volum de feina l’obliga a centrar-se en la Mesa.

La diputada del Jovent Republicà va assumir dimarts passat la Secretaria Quarta per rellevar Adriana Delgado, que hi va renunciar per assumir millor la seva tasca d’alcaldessa a Sant Vicenç de Castellet (Bages) i també la seva maternitat. Amb l’entrada de Ribas, Esquerra ha mantingut l’aposta paritària a la Mesa.

Ribas és educadora social, estudia Psicologia i ha treballat als serveis socials del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i de l’Anoia. És membre del Jovent Republicà des del 2012 i ha estat portaveu de la regional del Penedès-Anoia i secretària nacional d’Emancipació i Ciutadania. A les eleccions del 21D, va ser escollida diputada al Parlament per primera vegada i, des de llavors, ha format part de la comissió de Joventut i la d’Infància i Afers Socials i ha participat activament en les mobilitzacions dels joves viticultors del Penedès.