El president del Grup Republicà, Sergi Sabrià, avui al Parlament
El president del Grup Republicà, Sergi Sabrià, avui al Parlament

El president del Grup Republicà ha exigit més responsabilitat i valentia al govern espanyol i que no vinguin a fer un Consell de ministres a Catalunya si no tenen cap proposta que vagi més enllà de la repressió i l’electoralisme fàcil

El president del Grup Republicà, Sergi Sabrià, ha denunciat que les darreres actuacions del govern espanyol “intenten crear de nou un relat de falsa violència a casa nostra” i són “un moviment covard i electoralista davant la pressió ultra de Vox i Ciutadans, especialment després de les eleccions a Andalusia”. Sabrià es referia a les cartes que el govern espanyol ha enviat al Govern català perquè expliqui l’actuació dels Mossos d’Esquadra durant els talls de l’AP-7 que els CDR han fet aquest cap de setmana, on amenaça d’enviar la policia espanyola i la Guàrdia Civil si els Mossos “no compleixen les seves funcions”. A això se suma la investigació iniciada per la Fiscalia contra els Mossos i “el to i les maneres” del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, aquest matí al Congrés, on ha declarat que, si cal, tornarà a aplicar el 155.

“Si els resultats no els van bé no és el problema ni del govern de la Generalitat, ni dels Mossos d’Esquadra ni dels ciutadans catalans. S’espera més responsabilitat d’un govern d’un estat que no pas la simple tàctica electoralista”, ha criticat Sabrià, que ha recordat que ni tan sols el Partit Popular va fer un gest d’aquestes característiques quan, la Setmana Santa passada, amb Interior controlat pel 155, es va tallar l’AP-7. “Ja n’hi ha prou de criminalitzar un moviment democràtic, pacífic i cívic”, ha denunciat.

Si els resultats no els van bé no és el problema ni del govern de la Generalitat, ni dels Mossos d’Esquadra ni dels ciutadans catalans
Sergi Sabrià President del Grup Republicà al Parlament

Dirigint-se a Sànchez, ha afegit: “Volen fer política o volen titulars?”. Sabrià ha exigit que “no vinguin a fer un Consell de ministres a Catalunya si no tenen cap proposta més enllà de la repressió i l’electoralisme fàcil”. “Si volen que parlem dels presos i les preses, els exiliats i l’autodeterminació, seiem en una taula, però si no ho volen, com a mínim no vinguin de visita a casa nostra el dia de les eleccions del 155. Una mica de responsabilitat”. Sabrià també considera que al govern espanyol li manca valentia: “fan veure que són diferents però acaben fent exactament el mateix que feia el govern de Rajoy”.

Les cartes rebudes aquests darrers dies són, segons Sabrià, “d’una manca de respecte institucional flagrant, començant pel llenguatge utilitzat”. “El govern espanyol ha de replantejar-se què vol fer d’aquesta legislatura, si l’enfrontament amb el moviment independentista i la persecució, com va fer Rajoy, o vol apostar pel diàleg i buscar propostes polítiques. Nosaltres hi posem paciència, però no infinita, i se’ns està acabant", ha sentenciat.