Sergi Sabrià en roda de premsa al Parlament / ACN
Sergi Sabrià en roda de premsa al Parlament / ACN

El president del Grup Republicà recorda al president del govern espanyol que mentre hi hagi presos polítics “no passarem pàgina de res”

El president del Grup Republicà, Sergi Sabrià, s’ha mostrat contundent davant la confirmació del Tribunal Suprem de processar per rebel·lió, desobediència i malversació l’anterior Govern de la Generalitat de Catalunya i la conseqüent suspensió de tots els seus càrrecs. Per a Sabrià "ens trobem en una nova intromissió en la sobirania del Parlament, amb una resolució injusta que s’agafa a uns fets que no van passar i que tergiversa una situació que no és cap delicte".

I és que la decisió del Suprem destaca que és "prou raonable" qualificar els fets de delicte de rebel·lió perquè va existir un "alçament" contra l’Estat. De fet, amb aquesta decisió del tribunal, el processament que va dictar Pablo Llarena el passat mes de març es considera ferm i, per tant, es farà efectiva la suspensió dels càrrecs públics que tinguin els acusats. Sabrià ha afegit que la resolució del tribunal espanyol "és inconcebible jurídicament, on es vulneren, una altra vegada, els drets polítics dels nostres diputats. Actuarem fins les últimes conseqüències per preservar-los", ha declarat.

Aquest processament contra els líders independentistes suposaria que els actuals diputats processats, com Oriol Junqueras, Raül Romeva o Toni Comín, no poguessin delegar el seu vot. Davant d’això Sergi Sabrià ha afirmat: "On és la presumpció d’innocència quan se’ls vol suspendre sense que hi hagi una condemna?".

Volen acabar amb el moviment polític tallant el cap de tots els seus líders i cada vegada que ho intenten els fan més grans. No canviaran les nostres conviccions amb la seva repressió
Sergi Sabrià President del Grup Republicà al Parlament

Per últim, el líder republicà ha sentenciat: “Volen acabar amb el moviment polític tallant el cap de tots els seus líders i cada vegada que ho intenten els fan més grans. No canviaran les nostres conviccions amb la seva repressió”. En aquest sentit, també ha afegit: "Ens trobem amb un Estat i un sistema judicial, que sempre van junts, que aspiren a canviar les majories d’aquest Parlament als jutjats. Ho fan perquè a les urnes sempre guanyem els independentistes i això no els agrada”, ha reiterat Sabrià.

Missatge a Pedro Sánchez

Per altra banda, en la roda de premsa, el president del Grup Republicà ha contestat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, sobre si cal passar pàgina de l’1 d’octubre. En aquest cas, Sabrià també ha estat contundent: "Mentre tenim el nostre líder a la presó, companys empresonats i a l'exili, nosaltres no passem pàgina de res".

En aquest sentit, Sabrià ha recordat a Sánchez que en el ple d’ahir al Congrés el PSOE va perdre una gran oportunitat: "La proposta d’Esquerra Republicana només demanava poder parlar de tot i ni això van ser capaços de votar. Si no es pot parlar de tot, no hi ha diàleg", ha conclòs Sabrià.