Sergi Sabrià, portaveu del Grup Republicà al Parlament
Sergi Sabrià, portaveu del Grup Republicà al Parlament

El President del Grup Republicà al Parlament ha denunciat la repressió i la venjança empresa per l’Estat espanyol contra els líders polítics i socials catalans després de la publicació dels escrits d’acusació de la Fiscalia

El President del Grup Republicà al Parlament, Sergi Sabrià, ha intervingut avui al Ple del Parlament per denunciar la repressió de l’Estat espanyol i per exigir justícia després de la publicació dels escrits d’acusació de la Fiscalia contra els processats per l’1-O. “Persegueixen i tanquen a la presó adversaris polítics per por de les urnes, per por de la derrota, però la democràcia no s’atura, ni es jutja, ni s’empresona”, ha dit amb fermesa Sabrià, que ha recordat que la democràcia s’acabarà imposant en aquest conflicte polític.


La Fiscalia demana fins a 25 anys de presó per al President d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, i peticions d’entre 10 i 17 anys per la resta de membres del Govern, membres de la Mesa del Parlament, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Sabrià ha apuntat que aquests escrits seran l’inici de la derrota de l’Estat: “Volien fer de la repressió la seva victòria. I la seva repressió, divendres expressada una vegada més en els escrits d’acusació, no són el primer pas per a la sentència dels nostres presos polítics. Els escrits són la constatació de la seva derrota”, ha assegurat.


I és que ahir el Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg va sentenciar que el judici a Arnaldo Otegi no va ser just, i això per Sabrià demostra un cop més que “l’Estat espanyol està caient en el desprestigi més absolut i és fàcil encertar que Europa acabarà anul·lant aquest judici”. “L’Estat ha fet una aposta decidida per crear dolor a les nostres famílies, venjança contra un moviment i por a la nostra societat, però la seva duresa i la seva injustícia no han aturat, ni aturaran el moviment republicà català”, ha afegit.

L’Estat espanyol està caient en el desprestigi més absolut i és fàcil encertar que Europa acabarà anul·lant aquest judici
Sergi Sabrià Portaveu del Grup Republicà al Parlament
 Sergi Sabrià, en un moment de la seva intervenció
Sergi Sabrià, en un moment de la seva intervenció

“Espanya té por de perdre a les urnes”, ha constatat el portaveu republicà. “Unes urnes que són reconegudes pel 80% d’aquest país, com bé diu Òmnium Cultural”. “Unes urnes on ens troben i ens trobaran sempre disposats perquè som demòcrates i les urnes mai, mai ens fan por”.

“República o repressió”

Alhora, l’Estat espanyol ha construït, segons Sabrià, un “relat inventat” mitjançant “falses proves i delictes que no existeixen”, cosa que evidencia la seva intenció de “condemnar la voluntat democràtica de tot un poble”. “Però intentant-ho, el que fan és multiplicar aquestes veus, amplificant la injustícia que ja ha arribat fora de les fronteres de l’Estat, on es jugarà la propera batalla de la democràcia”.

Sabrià ho ha expressat amb molta claredat: “l’Estat va perdent legitimitat, la via escollida divideix i va generant una dicotomia que l’acabarà d’enfonsar del tot: república o repressió, democràcia o repressió, urnes o presó”.

El portaveu republicà és conscient que aquest enfonsament “serà més lent, potser, com a conseqüència d’aquesta repressió ferotge”, però assegura que “és irreversible”. “Estan atacant la democràcia, els drets fonamentals, la llibertat i la política, però la democràcia s’acabarà imposant, perquè fins i tot en els pitjors moments, tenim clar que la democràcia sempre guanya”.

El president parlamentari d’Esquerra ha defensat que el projecte de la República “és un objectiu viable, possible i esperançador. Un projecte de canvi, la voluntat de construir una societat millor entre tots i per a tothom, més justa, més neta, més pròspera”. L’Estat, en canvi, “no té projecte”: “ofereix repressió, violència, manca de recursos, llei mordassa i sentències a favor dels bancs”.

“El judici i la sentència no seran només un problema pels presos o per l'independentisme, seran sobretot un problema per l'Estat i per Europa”, ha dit amb convenciment Sabrià, “perquè no es condemnen fets, es persegueixen idees, es persegueixen adversaris polítics i se’ls tanquen a la presó per por de les urnes”. Sabrià té clar que “la democràcia és un tsunami que avança inexorable i que passarà per sobre de tota la repressió que imposa un estat que li té por”.