El president del Grup Republicà al Parlament, Sergi Sabrià
El president del Grup Republicà al Parlament, Sergi Sabrià

El president del Grup Republicà alerta, però, que “no hi ha cap campanya de màrqueting ni cap fake news que puguin tapar les vergonyes d’aquest Estat” i “per molts milions que es gastin, mai podran amagar els cops de porra i la vergonya de tenir preses i presos polítics a l’Europa del segle XXI”

El president del Grup Republicà al Parlament, Sergi Sabrià, ha denunciat “l’afició que alguns membres d’aquest Parlament, i alguns ministres, han agafat a les fake news”, una tendència que segons Sabrià “hauríem de desterrar del panorama mediàtic i polític català”. “No hi ha campanya de màrqueting ni cap fake news que puguin tapar les vergonyes d'aquest Estat”, ha assegurat, “per molts milions que es gastin, mai podran amagar els cops de porra ni la vergonya de tenir preses i presos polítics a l'Europa del segle XXI”. També ha dit que, en canvi, “a nosaltres no ens calen les fake news, no necessitem inventar perquè tenim un projecte republicà compromès amb la democràcia”.

Sabrià ha citat l’últim cas d’aquest ús de fake news per part dels contraris a la República, el del director de l’Oficina de Drets Civils i Polítics, Adam Majó, a qui ha manifestat tot el suport. La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, va acusar-lo d’haver militat a l’organització armada Terra Lliure, i Majó ha hagut de defensar-se i aclarir que va pertànyer al Moviment de Defensa de la Terra, una organització política pacífica de l’esquerra independentista que es va dissoldre el 2014.

Aturin ja aquesta pràctica i treballin des de la responsabilitat, malgrat no en tinguin el costum
Sergi Sabrià President del Grup Republicà al Parlament

El president del Grup Republicà ha explicat que hi ha grups parlamentaris catalans que es dediquen a actuar sempre amb el mateix modus operandi de les fake news: “aprofiten un espai mediàtic potent per deixar anar alguna mentida i immediatament li donen tota la difusió que poden gràcies al suport del mitjans afins". Quan arriba el desmentit, però, "té menys potència mediàtica que la mentida inicial". Sabrià ha comparat aquesta estratègia amb la de Trump, Bolsonaro o els defensors del Brèxit.

També ha dit que “és habitual i s’emmarca en aquesta mateixa manera de funcionar que acusin els altres d’allò que fan ells mateixos”, i per exemplificar això, ha citat frases recurrents d’aquests grups com “només es parla del procés” o “la societat catalana està dividida”.

“Han fet veure que Catalunya estava a prop del precipici”, ha prosseguit, “però la realitat és que les dades els desmenteixen una vegada i una altra, i en són bons exemples els anuncis reiterats de grans empreses que decideixen instal·lar-se a Catalunya”. També ho han fet, segons Sabrià, amb els ferits i la violència de l’1-O: “Ja saben que l’única violència que hi va haver va ser la policial i tot el món va veure en directe els cops contra els ciutadans”. Per tot això, ha acabat exigint a aquests grups que “aturin ja aquesta pràctica” i que “facin política honesta i treballin des de la responsabilitat, malgrat no en tinguin el costum”.

Etiquetes