El president del Grup Republicà, Sergi Sabrià, avui al Parlament
El president del Grup Republicà, Sergi Sabrià, avui al Parlament

El president del Grup Republicà defensa que els pressupostos permeten revertir definitivament els efectes de la crisi i reivindica la independència com “l’única manera de poder ajudar de veritat la gent d’aquest país”

El president del Grup Republicà, Sergi Sabrià, ha defensat que “mentre uns generen sorolls constants, criden, gesticulen i fan pancartes, el departament d’Economia amb el Vicepresident al capdavant ha preparat uns pressupostos que són, de nou, els més socials de la història, que permeten revertir definitivament els efectes de la crisi”. Ho ha fet avui al Ple del Parlament, on també ha reivindicat que “som independentistes perquè som republicans i defensem la igualtat, la fraternitat i la justícia social”, i que la independència és “l’única manera de poder ajudar de veritat la gent d’aquest país”.

Sabrià ha assegurat que, malgrat “les moltíssimes dificultats que representa una arrencada amb el 155”, i “tot i la insuficiència financera crònica, la repressió, els presos polítics, la manca de respostes de l’Estat i els intents permanents de l’oposició de desacreditar la feina de les institucions catalanes, aquest Govern fa la feina”. El president del Grup Republicà ha repassat la situació actual d’alguns indicadors econòmics:

  • En el darrer any, el nombre d’empreses establertes a Catalunya ha augmentat un 1,7%, segons l’INE, i Catalunya ja compta amb més de 630.000 empreses. “On és la suposada fuga d’empreses?”, ha preguntat Sabrià.
  • “Un creixement robust del PIB, molt per sobre de l’economia espanyola i la mitjana de la zona euro”
  • “Una reducció de la desocupació, que ens ha de permetre situar-nos per sota del 10% el 2019”

“Mentre en aquest hemicicle alguns només pretenen alimentar un conflicte, algú pren decisions. El Govern ha fet uns pressupostos que ens apropa a aquests objectius”, ha explicat Sabrià. Uns pressupostos que està convençut que “seran garantia de serveis públics de qualitat; permeten incrementar professors, Mossos i bombers; posen fil a l’agulla a la millora de les condicions dels Bombers Catalans; aposten per la renda garantida; reconverteixen l’ICF en una banca pública; aposten per la redistribució i per la cohesió social”.