Sergi Sabrià, president del Grup Republicà, durant la roda de premsa al Parlament
Sergi Sabrià, president del Grup Republicà, durant la roda de premsa al Parlament

El president del Grup Republicà al Parlament ha sigut contundent sobre l’actuació de Junts per Catalunya: “és legítim discrepar, però no ho és mentir”

El president del grup parlamentari d’Esquerra Republicana, Sergi Sabrià, ha explicat en roda de premsa la proposta que hi havia sobre la taula a la reunió de la Mesa del Parlament: “teníem una proposta que permetia preservar els drets de tots els diputats, mantenir les actes i la majoria independentista i que evitava l’objectiu de Llarena” i ha ressaltat que també “preservava els drets de Puigdemont, avui i de cara al futur”, perquè era una proposta provisional que només era per aquest ple.

Sabrià, que ha comparegut al Parlament després de Junts per Catalunya, ha sigut molt contundent a l’hora de desmentir les paraules del grup junters que deia que hi havia un acord: “És gravíssim el que ha passat en aquest faristol. S’ha sortit a mentir. Junts per Catalunya sap que no hi havia cap acord tancat”. “És legítim discrepar, però no ho és mentir”, ha afegit. I és que, com ha explicat el president del Grup Republicà, la principal discrepància s’ha produït dins d’un grup que ha votat diferent a la Mesa, mentre que ha destacat la unitat del partit republicà amb el president del Parlament Roger Torrent. “A casa nostra no hi ha fissures”, ha reblat.

Lluitarem per cosir una altra vegada les confiances que s’han trencat avui. El país s’ho mereix
Sergi Sabrià President del Grup Republicà

Per concloure la roda de premsa, Sabrià ha posat de relleu que el partit republicà “lluitarà per cosir una altra vegada les confiances” que s’han trencat avui, perquè “el país s’ho mereix”.