Ernest Maragall i Jordina Freixanet amb Pere Aragonès en un acte / Marc Puig
Ernest Maragall i Jordina Freixanet amb Pere Aragonès en un acte / Marc Puig

Exmembres socialistes com Ernest Maragall expliquen els motius pels quals han fet el pas a Esquerra Republicana: “Em fa vergonya que el PSC sigui l’encarregat avui de recuperar Catalunya per l’Estat. Diuen passar pàgina però, de fet, el que estan dient és 'rendiu-vos'”

Esquerra Republicana ha deixat molt clar al llarg de tota la campanya electoral que no pactarà amb el PSC després de les eleccions del 14 de febrer perquè avui representa el 155 i no defensa els interessos dels ciutadans de Catalunya ni els grans consensos del país. El número 2 per Girona i cap de la campanya electoral dels republicans, Sergi Sabrià, ho reafirma: “Tenim molt clar que amb el PSC del 155 no s'hi pacta, se'l derrota a les urnes i se'l substitueix, perquè a Catalunya han demostrat que son un obstacle per millorar la vida de la gent”, ha assegurat.

Els republicans així ho han ratificat amb la publicació d’un vídeo on exmembres socialistes expliquen les raons per les quals s’han allunyat del PSC i han fet el pas endavant a Esquerra Republicana. Defensen que el PSC actual ha traït el llegat del socialisme catalanista i ja no representa la diversitat. “Em fa vergonya que el PSC sigui l’encarregat avui de recuperar Catalunya per l’Estat. I que sigui l’encarregat d’evitar-ho, al preu que sigui, fins i tot amb els vots de Vox”. Un contundent Ernest Maragall, diputat al Parlament i regidor a l’Ajuntament de Barcelona per Esquerra Republicana, critica l’actual posició del PSC, del qual va ser membre fins que va estripar-ne el carnet l’any 2012. “Diuen passar pàgina però, de fet, el que estan dient és 'rendiu-vos'; i diuen diàleg i, de fet, el que estan dient i fent és repressió”, afegeix Maragall.

Amb tot, el també número 7 per Barcelona ha assegurat que “Esquerra és la resposta a aquest socialisme conservador, aquest socialisme d’Estat que mira enrere al segle XX. Esquerra és la resposta que Catalunya necessita avui per sortir de la pandèmia i per guanyar la llibertat”, ha conclòs Maragall.

El PSC va acatar la sentència de l’Estatut i ha abandonat el consens del referèndum. Jo no. Per compromís amb la sobirania del poble de Catalunya, ara, Esquerra Republicana
Jordina Freixanet Número 3 per Lleida i regidora a la Paeria
 Carles Castillo durant un míting a Tarragona / Marc Puig
Carles Castillo durant un míting a Tarragona / Marc Puig

Aquesta visió de Maragall sobre l’actual PSC la comparteix la número 3 per Lleida i actual regidora a la Paeria, Jordina Freixanet: “El PSC va acatar la sentència de l’Estatut i ha abandonat el consens del referèndum. Jo no. Per compromís amb la sobirania del poble de Catalunya, ara Esquerra Republicana”, ha afirmat Freixenet, que va ser membre de l’executiva nacional dels socialistes.

L’exdiputat socialista Carles Castillo, ara número 4 per Tarragona a les llistes d’Esquerra, també ha seguit els passos de Freixanet: “L’aparell del PSC nega la repressió política als líders independentistes i a molta altra gent. Defensa la monarquia mentre la judicatura, persegueix els artistes que denuncien la seva corrupció. L’aparell del PSC ha canviat de bàndol i s’ha posat al costat dels poderosos”, ha reblat Castillo. Per tots aquest motius “vaig venir a Esquerra Republicana, precisament per continuar estant al costat de la gent”, ha indicat.

L’exmilitant socialista i actual diputada al Congrés per Esquerra Republicana, Carolina Telechea, també va fer el pas d’abandonar el PSC per sumar amb els republicans, entre altres motius, perquè els socialistes “han abandonat els autònoms i els emprenedors. Per això jo vaig abandonar el PSC”.

Com ells, el diputat al Parlament José Rodríguez, l’exalcaldessa de Roses pel PSC Magda Casamitjana, o exmilitants socialistes com Elvira Duran, Carme Beltran i Carlos de Pablo han abandonat el PSC i s’han afegit al projecte d’Esquerra Republicana per ser un partit lliure de corrupció, que defensa els drets de les persones treballadores o perquè és feminista. Podeu veure'n tots els motius aquí.