Sabrià: 'Tenim el mandat democràtic per fer la Independència'

El portaveu nacional d'Esquerra Republicana, Sergi Sabrià, ha traslladat en roda de premsa la satisfacció de l'executiva nacional pels resultats obtinguts que tenen una única lectura, 'tenim el mandat democràtic per fer la Independència'. 'Tenim un mandat democràtic clar, contundent. El plebiscit està fet, és el referèndum que no ens van deixar fer, està fet, el mandat democràtic del 2012 està complert i ara tenim un mandat clar de fer la Independència de Catalunya, no de tornar-la a votar, de fer-la' ha reblat.


Roda de premsa del portaveu d'Esquerra Republicana, Sergi Sabrià

El portaveu republicà ha destacat que 'els resultats han estat clars i estem en el moment que hem esperat durant més de 80 anys, tenim un Parlament independentista per primer cop a la història'. Les xifres del mandat són clares: 72 diputats independentistes, 2 milions de vots independentistes, una victòria a totes les comarques i a 907 municipis...

Sabrià ha explicat que 'ha guanyat la il·lusió i el canvi. El mandat és molt clar i hem de trobar el punt d'encaix. Les converses s'iniciaran de seguida, necessitem tothom, aquest procés no va de noms, tenim un full de ruta molt ben escrit i hem de treballar per fer-lo realitat'.

Pel que fa a les valoracions de diferents líders polítics i diferents capçaleres editorials, Sabrià, ha destacat 'la claredat amb que s'ha comprés el resultat a nivell internacional'. 'El plebiscit ja està fet i els elevats nivells de participació i el resultat ho demostren, a nivell internacional ho han interpretat de manera clara i explícita. Ara, hem de fer realitat aquest mandat democràtic'. 'Ara, hem de treballar en la construcció i la Constitució de la República Catalana, a aquest procés constituent hi convidem tothom, és un procés constituent importantíssim pel país' ha explicat.