Sergi Sabrià i Marta Vilalta presenten la precampanya d'Esquerra Republicana pel 28A
Sergi Sabrià i Marta Vilalta presenten la precampanya d'Esquerra Republicana pel 28A

Els republicans han presentat la precampanya del 28 d’abril, que sota els lemes ‘Si tu no hi vas, ells hi tornen’ i ‘Si nosaltres hi anem, hi tornarem’ vol fer evident que “votar PSOE és tornar a l’abraçada de Sánchez amb Rivera”

Esquerra Republicana ha presentat la precampanya de cara a les eleccions al Congrés dels Diputats del proper 28 d’abril. Ho han fet el president del Grup Republicà i cap de campanya, Sergi Sabrià, i la portaveu del partit, Marta Vilalta, que han deixat clar el missatge que es transmet amb els lemes ‘Si tu no hi vas, ells hi tornen’ i ‘Si nosaltres hi anem, hi tornarem’: “votar PSOE és votar Cs. Esquerra Republicana som garantia de bloquejar la repressió i l’extrema dreta i de batallar per la independència i la justícia social”, com ha dit el cap de campanya.

Sabrià ha explicat que la precampanya s’emmarca en un context preelectoral en què el PSOE intenta generar un fals relat de “ser l’Stopper de l’ultradreta”, mentre que les majories que configuren les enquestes o les declaracions de dirigents com Ábalos van destapant la realitat: “les eleccions abocarien a un pacte PSOE-Cs que seria dramàtic per Catalunya”. És per això que els republicans asseguren que “votar PSOE avui és tornar a l’abraçada de Sánchez amb Rivera i a les selfies d’Iceta amb Albiol”. I és precisament això el que vol transmetre el primer dels dos lemes.

Ens calen escons per bloquejar els pactes amb Cs. En canvi, no bloquejarem mai les polítiques que ajudin els ciutadans, les polítiques per un habitatge digne ni els vaixells de l'Open Arms
Sergi Sabrià Cap de campanya d'Esquerra Republicana

Pel partit, la resposta davant d’això és clara: “maximitzar els vots independentistes per condicionar el govern espanyol” o, en altres paraules, ‘Si nosaltres hi anem, hi tornarem’. “Ens calen escons per bloquejar els pactes amb Cs, la repressió, el 155, l’extrema dreta i aquesta justícia que vol empresonar la democràcia”, ha afirmat Sabrià. I, en canvi, ha deixat clar que defensaran sempre els drets socials, civils i polítics arreu i que no bloquejaran mai “les polítiques que ajudin als ciutadans, les polítiques per un habitatge digne, les ajudes als refugiats i als vaixells de l'Open Arms ni les comissions per estudiar la corrupció política” i tampoc “el diàleg ni l’autodeterminació”. “Un any després, estem més determinats que mai a batallar per la independència i la justícia social del nostre país. Som garantia que això passi”, ha reblat, contundent, Sabrià.

En aquest sentit, Vilalta ha destacat que el 28A és una nova oportunitat de fer que la democràcia i que el “futur il·lusionador” que és la República catalana guanyin a les urnes. “Si nosaltres hi anem, hi tornarem: tornarem a fer que la democràcia guanyi, tornarem a fer que hi hagi un futur esperançador”.