La consellera de Salut, Alba Vergés, en roda de premsa / Marc Puig
La consellera de Salut, Alba Vergés, en roda de premsa / Marc Puig

El departament també posa en marxa dos espais nous, una residència i un hotel, on reubicarà persones grans sense Covid-19 que provenen de residències per protegir-les

El departament de Salut segueix sumant professionals al sistema sanitari i en els últims 10 dies n’ha contractat 768. D’aquesta manera, el sistema ja compta amb 2.405 professionals més des de l’inici de la crisi del coronavirus. “És un esforç enorme de molta gent que es posa a disposició per apaivagar el que suposa aquesta epidèmia pel sistema de salut”, ha dit la consellera de Salut, Alba Vergés.

Els professionals incorporats arran d'aquesta crisi tenen procedències diverses:

  • 782 tècnics de cures d’auxiliar d’infermeria
  • 608 estudiants d’Infermeria que han fet l’especialitat EIR
  • 378 estudiants de Medicina que han fet l’examen MIR
  • 259 professionals amb el títol obtingut en altres estats
  • 3 estudiants d’altres professions sanitàries i estudiants de formació professional
  • 59 persones jubilades, que fan una feina adaptada
  • 22 persones de personal emèrit, personal amb funcions sindicals i metges forenses
  • 270 voluntaris que s’han incorporat al SEM per ajudar a fer el seguiment de les persones amb símptomes de Covid-19

D’altra banda, la consellera ha anunciat que avui es posen en marxa dos espais nous a Barcelona, la residència Mundet i l’Hotel Room Mate Carla, per acollir persones grans provinents de residències i que no tenen la Covid-19. “Necessitem reubicar-les per protegir-les, per evitar que s’infectin”, ha explicat Vergés.

La residència Mundet tindrà, en una primera fase, 27 llits per a aquestes persones grans i l’objectiu és doblar-los. S’ha fet una adaptació d’un dels seus espais i avui ja s’hi traslladen 10 persones. L’Hotel Room Mate Carla, també totalment adaptat (especialment els lavabos), serà el primer hotel per a persones que vénen de residències i per a persones Covid-negatives, servirà per a estades temporals i té una capacitat màxima de 80 places. En total seran 132 llits que permetran sectoritzar les residències.


Lots d’aliments per a persones vulnerables
El departament de Salut, conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona i l’empresa Line Sport, també ha engegat un projecte que consisteix a enviar per correu productes alimentaris a les persones més vulnerables i que poden tenir dificultat per anar a comprar. “Fem una xarxa perquè tinguin el suport necessari, sobretot si no tenen un entorn proper que les pugui ajudar”, ha explicat Vergés.

Seran 20.000 lots de productes alimentaris, que equivalen a 220 tones de menjar i 280.000 àpats en total, que es faran arribar a 10.000 persones majors de 70 anys, 2.000 persones amb malalties cròniques i 8.000 persones que tenen la Covid-19. “Aquest confinament total s’ha de poder dur a terme amb totes les garanties i per això posem a disposició tot allò necessari”, ha conclòs la titular de Salut.