Els consellers Alba Vergés i Chakir El Homrani durant la visita al centre 'Acompanya'm' / Generalitat de Catalunya
Els consellers Alba Vergés i Chakir El Homrani durant la visita al centre 'Acompanya'm' / Generalitat de Catalunya

Els consellers Alba Vergés i Chakir El Homrani destaquen que el projecte ‘Acompanya’m’ és un model pioner i que la col·laboració entre departaments facilita l’atenció de les persones, en especial les més vulnerables

Els departaments de Salut i Afers Socials del Govern de la Generalitat de Catalunya han fet realitat la primera unitat terapèutica educativa i residencial, anomenada Acompanya’m, un centre per a infants i joves que tenen trastorns de salut mental. Aquesta residència, situada al Tibidabo, a Barcelona, està especialitzada en salut mental infantil i juvenil, actualment acull a 16 joves però té una capacitat de 30 places, la majoria de les quals sota la tutela de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA).

En la seva visita al centre, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha destacat que el centre és pioner a Catalunya i a l’Estat espanyol perquè “respon amb creativitat a les necessitats que tenen aquests infants i joves”, de gran complexitat per tenir trastorns mentals i pel seu entorn social i familiar, que requereixen dispositius per a ser atesos de la millor manera possible. “L’espai no s’ha concebut com a centre hospitalari, sinó com a llar”, ha afegit la consellera.

‘Acompanya’m’ té l’objectiu que els infants i joves tinguin un projecte de vida i les mateixes oportunitats que tothom
Alba Vergés i Chakir El Homrani Consellers de Salut i Afers Socials

Per la seva banda, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha explicat que el centre “representa objectius i valors amb els què treballem: la col·laboració entre departaments que facilita l’atenció integral a les persones, especialment les més vulnerables, situant-les al centre de les nostres polítiques”.

Així mateix, els dos titulars dels departaments han coincidit en posar en valor que el projecte ‘Acompanya’m’ té l’objectiu que els infants i joves “tinguin un projecte de vida i les mateixes oportunitats que tothom”.

‘Acompanya’m’ està gestionat per l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona i compta amb la col·laboració del departament d’Ensenyament, que hi ha aportat professionals docents.