Salut incorpora més de 1.600 professionals al Sistema de Salut de Catalunya durant la pandèmia

Vergés: "El sistema sanitari s'ha adaptat per mantenir la corba de nous casos per sota la capacitat del sistema, i això comporta un gran esforç d’adaptació”

Més de 1.600 professional de la salut s'han incorporat al sistema en els darrers dies, a part dels que ja s'havien mobilitzat del propi sistema, per atendre i acompanyar els pacients. L'evolució de la pandèmia de la COVID-19 i l'augment de casos en les darreres setmanes ha obligat el Sistema Sanitari català a fer un gran esforç d'adaptació. "El sistema sanitari s'ha anat adaptant per mantenir la corba de nous casos per sota la capacitat del sistema" ha explicat la consellera de Salut, Alba Vergés, en roda de premsa.

En concret, per disciplines, el personal contractat els darrers dies pel Departament de Salut és: 237 persones que són comunitàries o extracomunitàries que han pogut convalidar els seus títols; 351 estudiants de medicina i persones que havien fet el MIR però no tenien plaça assignada; 222 estudiants d'infermeria i, també, que havien fet l'EIR i encara no tenien plaça assignada; 486 d'altres professions sanitàries; més les persones jubilades que també s'han pogut incorporar en diferents tipus de feina, algunes d'elles, a través del 061, més de 270 persones.

Vergés ha agraït l’esforç a totes les persones que estan fent serveis essencials i serveis a les persones i que s'han posat a disposició del Sistema de Salut en els darrers dies. També, la consellera ha volgut destacar la tasca imprescindible d’acompanyament dels pacients en aquesta situació, ja que “aquest virus no deixa acompanyar a familiars i amics com correspondria, però troben l'escalf dels professionals sanitaris".

Un nou canal de comunicació: el bot de la Generalitat

La Generalitat ha presentat un nou bot que proporciona informació sobre el coronavirus a través de l'aplicació Whatsapp. Aquesta nova eina es complementa amb els altres canals de comunicació que s’han habilitat les darreres setmanes.


La consellera ha remarcat la voluntat de Salut de mantenir la ciutadania informada, donar a conèixer el perquè de les mesures i fer seguiment de l'estat de salut de la ciutadania, "el bot és una eina molt pràctica que les noves tecnologies posen a disposició i nosaltres no podem fer una altra cosa que també posar-les a disposició de la ciutadania". Per donar-se d’alta només cal guardar el número de telèfon 681 012 012 i enviar un “hola”.