El conseller de Salut, Manel Balcells, explica les noves mesures per l'atenció primària / ACN
El conseller de Salut, Manel Balcells, explica les noves mesures per l'atenció primària / ACN

El PIUC compta enguany amb una dotació pressupostària de 45 milions d’euros, 31 milions d’euros més respecte a l’any passat

El Departament de Salut multiplica per cinc la dotació pressupostària destinada a l’atenció primària. Així s’inclou al Pla Integral d’Urgències de Catalunya, l’anomenat PIUC, presentat pel conseller de Salut, Manel Balcells, en roda de premsa, el passat divendres.

El PIUC, un dispositiu que activa el Departament de Salut en èpoques de major demanda assistencial, comptarà enguany amb una dotació pressupostària de 45 milions d’euros. Així ho va anunciar Balcells, que va destacar l’augment de “31 milions d’euros”, respecte a l’any anterior.

D’aquests 45 milions, 16 són els que corresponen a la dotació per a l’atenció primària, com va concretar el conseller Balcells. La mateixa xifra que es destinarà a l’atenció hospitalària que es multiplica per dos respecte els 8 milions de l’any passat.

“Igualem l'atenció primària a l'hospitalària en aquest pla d'hivern per afrontar amb garanties aquesta temporada que s'esdevé complicada”, va asseverar el conseller.

El reforç de l’atenció primària és, per tant, una de les principals prioritats del PIUC 22-23. De fet, Balcells va anunciar la incorporació de nous professionals. En concret, el conseller va assegurar el “reforç dels CAP” amb la incorporació de professionals de medicina, d’infermeria i de gestió administrativa.

Finalment, 10 milions d’euros són els que es destinaran al Pla de contignència addicional, “per si cal incrementar activitat o el transport sanitari”, com va explicar Balcells, referint-se a l’increment de recursos hospitalaris, sociosanitaris, i de salut mental, entre d’altres.

Es tracta d’un dispositiu que activa el Departament de Salut en èpoques de major demanda assistencial.

El conseller, acompanyat de la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, i el director de l'àrea assistencial del CatSalut, Ignasi Carrasco, va comparèixer davant del CUAP Casernes de Barcelona, una ubicació que Balcells va assenyalar. “Compareixem aquí per donar la importància que cal i destacar la capacitat resolutiva que ens dona l’atenció primària”, va cloure el conseller.

Etiquetes