La consellera de Salut, Alba Vergés, en roda de premsa / Marc Puig
La consellera de Salut, Alba Vergés, en roda de premsa / Marc Puig

Un equip de 100 psicòlegs del SEM atendran la ciutadania de 8h a 20h

El departament de Salut ha presentat una nova aplicació web de salut mental per donar suport a les persones afectades emocionalment per la situació anòmala que estem vivint arran del coronavirus. El servei inclou un test de salut emocional, validat a escala internacional, per detectar l'estat dels usuaris i ofereix 15 recursos per "apoderar" la població i ajudar-la a fer un control de la seva simptomatologia, com l’insomni o els problemes per gestionar pèrdues de persones estimades.

L’aplicació, batejada GestioEmocional.cat, compta també amb un equip de 100 psicòlegs i psicòlogues dels Serveis d'Emergències Mèdiques (SEM), amb un horari d'atenció telefònica de 8h a 20h. Els professionals tindran accés a les històries mèdiques i donaran prioritat a les persones que han patit una pèrdua pel coronavirus, que tenen un familiar a l'UCI, que conviuen amb un positiu o que tenen trastorns mentals.

Als psicòlegs se sumen professionals mèdics, d’infermeria i consultoria que faran un cribatge dels casos urgents, amb simptomatologia “intensa”, i a través del SEM els derivaran a l'atenció primària o als centres de salut mental.

"L'aplicació neix amb l'objectiu de tractar la salut emocional per evitar problemes en el futur", va assegurar ahir la consellera de Salut, Alba Vergés, en roda de premsa, i s'emmarca en el Pla d'acció per al suport emocional i la gestió de l'estrès agut de la ciutadania davant la situació de la pandèmia.