Consellera Alba Vergés en roda de premsa / Joel Codina
Consellera Alba Vergés en roda de premsa / Joel Codina

Per a les regions del Garraf, l’Alt Penedès i el Baix Montseny, Salut proposa que sí que passin a la fase 1 a partir de dilluns

El Departament de Salut proposa que Barcelona ciutat i les àrees metropolitanes nord i sud, incorporin a la fase 0 algunes de les mesures de la fase 1, a partir de dilluns vinent. Es tracta, doncs, d’una fórmula per a que aquestes zones puguin anar avançat en el desconfinament de forma gradual i amb la màxima prudència.

Estem preparades per iniciar el desconfinament a la ciutat de Barcelona i les dues àrees metropolitanes”, ha afirmat la consellera de Salut, Alba Vergés, “amb tot el rigor i de forma prudent i progressiva, però que ens permeti avançar”. Les dades sanitàries tant de Barcelona com de les zones metropolitanes “són positives” i “ segueixen el comportament esperat”, segons Vergés, però no es pot oblidar la gran complexitat que suposa que les 3 regions agrupen “més del 60% de la població en menys d’un 10% del territori”.

La proposta de Salut, però, preveu que les regions específiques, dins de les àrees metropolitanes, del Garraf, l’Alt Penedès i el Baix Montseny, sí que entrin a la fase 1 aquest 18 de maig. Aquestes zones se sumarien així a les regions de Girona, Lleida i Catalunya Central, que també es proposa que passin a la fase 1 dilluns vinent, segons va anunciar ahir la consellera de Salut, Alba Vergés.

Així doncs, Salut proposa per a Barcelona i les àrees metropolitanes:

  • La reobertura del comerç minorista sense cita prèvia.
  • L'obertura del servei de préstec de les biblioteques, i dels museus amb un terç de l’aforament.
  • L'obertura dels centres de culte religiós amb un terç de l’aforament, i es flexibilitzin les mesures dels serveis de vetlla.
  • La reactivació progressiva dels serveis socials.
  • La desinfecció dels centres escolars, per a que puguin obrir en fase administrativa.
  • La reobertura del centre d'alt rendiment (CAR) de Sant Cugat del Vallès.

Queden excloses, per tant, l’obertura de gimnasos i terrasses, així com les reunions de grups de 10 persones en el domicili.

La consellera Vergés ha destacat la col·laboració amb l’Ajuntament de la ciutat de Barcelona i la resta el conjunt del món municipal. “El municipalisme és indispensable: sense els qui coneixen com funciona el seu municipi, els seus barris i la seva gent, no es pot avançar”, ha clos Vergés.