La portaveu, Raquel Sans, durant la roda de premsa d'aquest dilluns / Gerard Magrinyà
La portaveu, Raquel Sans, durant la roda de premsa d'aquest dilluns / Gerard Magrinyà

La portaveu republicana ha fet valdre novament l’acord que posa el comptador de la repressió a zero, obre la fase resolutiva del conflicte polític i permet avançar econòmica i socialment Catalunya

"És un molt bon acord, només cal veure la reacció de la dreta, la ultradreta reaccionària i el poder judicial; l'endemà d'anunciar-ho, es tancava ràpidament el sumari de Tsunami Democràtic", així de contundent s'ha mostrat la vicesecretària general de Feminismes i LGTBI i portaveu d'Esquerra Republicana, Raquel Sans, referint-se al pacte arribat amb el PSOE per a la investidura del president espanyol. La portaveu ha ressaltat que amb l'entesa "hi guanya Catalunya", i que la militància del partit l’ha avalat amb un 89% de vots afirmatius.

Sans ha detallat els punts més importants de l’acord remarcant la seva importància per fer avançar el país. “Inclou totes aquelles qüestions que hem plantejat els últims temps”, ha subratllat la portaveu. “Posar fi a la repressió amb una amnistia per a tothom, avançar en el conflicte polític entrant en la segona fase de la resolució, i també treballar pel benestar de la ciutadania, concretat amb el traspàs de Rodalies i avançar en matèria de finançament”, ha afegit.

Paral·lelament, en relació amb l'amnistia, Sans ha assenyalat que els fets que s'hi han d'incloure són tots aquells fets relacionats amb l'1 d'octubre o el 9 de novembre. "No parlem de persones, sinó de fets. Tots aquells fets relacionats amb el procés d'emancipació del poble de Catalunya són els que cal amnistiar", ha asseverat. Per tant, les actuacions que no estiguin relacionades amb el procés d’independència, encara que les hagi comès un independentista, no haurien de quedar cobertes, segons els republicans, per una llei d’amnistia amb seguretat jurídica.

En relació amb la tercera carpeta que aborda aquest acord, Raquel Sans ha fet valdre allò que s'ha aconseguit: "Estem molt contents amb la condonació de 15.000 milions d'euros del FLA, que tindrà un impacte directe en les finances de la Generalitat. Són recursos per posar al servei a la ciutadania". La portaveu ha detallat altres mesures assolides aquest punt com els 150 milions d'euros anuals per a projectes de recerca científica, els 2 milions per a la millora d'ajuts i beques, 1.654 milions cada any fins a l'any 2030 per incrementar el nombre d'efectius del cos de Mossos d'Esquadra, i un 27% més de finançament per al traspàs i creació de nous òrgans judicials a Catalunya. "Hem aconseguit l'obertura d'un espai entre governs per treballar un finançament singular per a Catalunya. És un primer pas per resoldre el dèficit crònic", ha conclòs.

Etiquetes