Raquel sans, durant la roda de premsa d'aquest dilluns / Gerard Magrinyà
Raquel sans, durant la roda de premsa d'aquest dilluns / Gerard Magrinyà

La portaveu avisa que si Sánchez vol estabilitat, haurà de complir amb els acords subscrits, i considera “irrellevant” la pèrdua de pes del PSC al nou Consell de Ministres: “No han ajudat a defensar els interessos de Catalunya”

La vicesecretària general de Feminismes i LGTBI i portaveu d’Esquerra Republicana, Raquel Sans, ha advertit, davant l'anunci del Consell de Ministres del govern espanyol, que el fet rellevant "no són els noms dels i les ministres" sinó "el compliment dels acords subscrits".

Sans ha recordat que l'acord aparaulat amb els socialistes per a la formació d'un govern a l'Estat passa per una amnistia per a totes les persones represaliades durant el procés d'emancipació nacional; per avançar en la segona fase de la negociació del conflicte polític, la fase resolutiva; pel traspàs de Rodalies; i per l'inici de les converses per a un finançament singular. Amb tot, Sans ha interpel·lat directament al president del govern espanyol, Pedro Sánchez: "Si vol estabilitat, cal que compleixi". No obstant això, Sans també ha valorat la pèrdua de pes del PSC al nou executiu espanyol: “El PSC és irrellevant perquè tot el que ha servit per millorar i defensar i Catalunya ha vingut de l’acord d’ERC amb el PSOE”, “el pes del PSC no no defensa els interessos dels catalans i catalanes”, ha afegit.

Alhora, la portaveu ha fet valdre el paper dels republicans a l'hora defensar els interessos de Catalunya assenyalant que l'acord de govern que van pactar el PSOE i Sumar no parla de qüestions que afecten el dia a dia els catalans com Rodalies o el finançament de la Generalitat. “Qui defensa Catalunya davant l’Estat és Esquerra Republicana”, ha reivindicat.

D’altra banda, Sans ha recordat que aquesta setmana que avui comença és la del 25 de novembre, dia internacional per a l'erradicació de les violències masclistes. Aquest pròxim dissabte, el 25N, se celebrarà una manifestació en el marc d'aquesta jornada on les republicanes hi seran presents. "Volem posar el focus en això perquè és una xacra que cal erradicar", ha asseverat Sans. La portaveu també ha recordat que la xifra de dones assassinades a Catalunya aquest 2023 ja s'enfila a 14.

Paral·lelament, aquest divendres se celebra el Ple del Parlament de les Dones amb totes les diputades de la cambra, acompanyades d'entitats i associacions feministes del país. "És molt important denunciar totes les formes de violència masclista que ens acompanyen cada dia", ha clos Sans.

Etiquetes