La portaveu d'Esquerra Republicana, Raquel Sans, en roda de premsa. MARC PUIG
La portaveu d'Esquerra Republicana, Raquel Sans, en roda de premsa. MARC PUIG

La portaveu republicana insisteix en què mantenen converses sobre les 4 carpetes que donen resposta a les necessitats del país: resolució del conflicte, finançament singular, polítiques socials i català

La portaveu d’Esquerra Republicana, Raquel Sans, ha explicat aquest dilluns que les negociacions per la investidura d’un president de la Generalitat “avancen a bon ritme” amb el PSC, amb qui s’està abordant les 4 carpetes que han posat sobre la taula els republicans i que donen resposta a les necessitats de Catalunya i de la ciutadania: resolució del conflicte polític amb un referèndum, un finançament singular en què Catalunya tingui la clau de la caixa, la millora de la vida de les persones i “el català com a ciment de la nostra nació”.

Sans ha reiterat que l’objectiu dels republicans és poder arribar a un acord aquest mes de juliol. “S’han intensificat les negociacions i és possible”, ha dit, alhora que ha recordat que qualsevol acord haurà de ser ratificat per la militància d’Esquerra Republicana. La portaveu ha apuntat que continuen les converses amb Junts, si bé ha destacat que encara no tenen l’abstenció del PSC, imprescindible per a una eventual investidura de Puigdemont.

Respecte a la reunió mantinguda ahir a Waterloo amb altres organitzacions independentistes, Sans ha informat que va servir de “punt de trobada” per analitzar els escenaris oberts arran de la decisió del Tribunal Suprem de no aplicar la llei d’amnistia al delicte de malversació.

D’altra banda, la portaveu republicana ha informat que el proper divendres es reunirà l’Executiva Nacional i el Consell Nacional per tal de valorar la investigació del responsable de compliment del partit respecte al cas dels cartells sobre Ernest Maragall. “La primera interessada és la militància d’Esquerra Republicana, que es mereix saber què ha passat i que es prenguin mesures amb tota la contundència”, ha conclòs.