El Govern endureix les mesures a Lleida i set municipis del Segrià

La consellera avisa que com més anticipació hi hagi davant el creixement de nous casos, més protegim la salut i l’activitat econòmica i social

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha comparegut aquesta tarda en roda de premsa, per explicar noves mesures encarades a evitar el creixement de casos de covid-19 a la ciutat de Lleida i als municipis d'Alcarràs, Soses, Seròs, Aitona, La Granja d'Escarp, Massalcoreig i Torres de Segre i les entitats descentralitzades de Suc i Raimat. Unes noves mesures que es comencen a aplicar demà mateix.

En aquest sentit, la consellera ha insistit: “ens toca actuar allà on la situació ho requereix. I així ho continuarem fent. La situació no és volguda per ningú. Tenim un virus, de transmissió molt fàcil, que ha provocat una pandèmia mundial. I això posa en estrès a qualsevol societat. És la nostra responsabilitat actuar quan la situació es complica. Pertoca explicar a la gent, de cara, quina és la situació”. Vergés també ha remarcat especialment que: “com abans ens anticipem al creixement de nous casos més protegim la salut de la nostra gent, l’activitat social i l’econòmica, perquè no esdevingui una situació molt pitjor”.

És la nostra responsabilitat actuar quan la situació es complica. Pertoca explicar a la gent, de cara, quina és la situació
Alba Vergés, consellera de Salut

Per afrontar la situació i evitar l'expansió del virus en aquest territori, Vergés ha demanat a la ciutadania que es quedi a casa el màxim de temps possible: "No és un confinament total, però els contactes s'han de reduir al màxim”. També ha explicat que es pot anar a treballar “quan no es pugui fer teletreball dins del municipi”, sortir a comprar aliments i a d'altres comerços amb cita prèvia “per garantir els aforaments i la distància de seguretat”. També es podrà sortir del domicili per fer "trobades i activitats de lleure i esportives amb persones només del grup de convivència habitual", i ha puntualitzat que les trobades i reunions hauran de ser com a màxim de 10 persones, entre altres mesures.

Des de l’àmbit sanitari, Vergés ha explicat que fa dies que s’està actuant: “avui hi ha habilitades dues plantes, ja plenes per covid, a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida”. També ha remarcat que ”ja s’ha posat en marxa una tercera planta que ja ha començat a rebre pacients, i està planificada una quarta planta a l’Hospital Santa Maria, per poder atendre el creixement de nous casos a l’hospital. Hem pogut treballar, de manera molt coordinada i intensa, amb la Paeria de Lleida, la Diputació i el Consell Comarcal, imprescindibles, per poder habilitar diferents espais per un correcte aïllament de positius, diagnòstics, i una correcta quarantena d’aquests contagis”.

Per aquest motiu, Vergés ha volgut agrair especialment a l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, al president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn i al president del Consell Comarcal del Sergià, David Massot, presents a la roda de premsa, la seva implicació, treball i coordinació. “És importantíssima la implicació de totes i tots”. “Tota la societat ens hem d’implicar per poder canviar aquesta situació tan complexa”, ha recordat.