Esquerra Republicana aposta per una “nova etapa de construcció republicana” després de “resistir” al 155

Sabrià reivindica els drets socials, les llibertats i la República Catalana com a objectius i demana “no fer cap pas enrere”

Obrir una nova etapa després d’un episodi excepcional a la història del país.

És l’aposta d’Esquerra Republicana i així ho ha defensat el president del grup parlamentari, Sergi Sabrià, aquest dijous al Parlament. El cap de files dels republicans ha reclamat doncs encetar un període de “construcció republicana” que permeti avançar “inexorablement i amb pas ferm” cap a la independència. Sabrià ho ha dit en intervenir al Parlament arran del primer any de Govern, i en fer balanç del mandat del president Quim Torra després de l’aplicació del 155 i de les eleccions del 21D.

En aquest sentit, Sabrià ha assegurat que s’ha gestionat fins ara una “etapa de recuperació, de transició” i que ara toca avançar i “evolucionar”. “Volien trencar-nos amb una imposició i amb mordasses, però el Govern ha resistit, i ara hem de superar aquesta etapa per seguir avançant com a país; dia a dia, pas a pas; fent més” per a la ciutadania, ha afegit el cap de files dels republicans.

En aquest context, Esquerra Republicana ha encoratjat el Govern a seguir treballant en clau de justícia social i igualtat d’oportunitats i amb “polítiques republicanes”. En són exemple les noves construccions als equipaments escolars, la limitació del preu del lloguer, o la defensa de la renda garantida de ciutadania, així com la identificació de les primeres víctimes de la guerra civil, la reobertura de les delegacions a l’exterior i una proposta de pressupostos que destinava 3 de cada 4 euros a polítiques socials.

Alhora, però, el president del grup parlamentari d'Esquerra ha emplaçat l’oposició a no “desentendre’ns” del dia a dia. “Vagin més enllà de la crítica”, els ha reclamat Sabrià posant en valor la responsabilitat d’un Govern “condicionat per l’excepcionalitat i un context de repressió”.

I especialment s’ha dirigit a socialistes i comuns: per una banda, Sabrià ha retret al PSC que tanqui la porta cada cop que se’ls proposa diàleg en institucions com el Congrés, per a una solució política a Catalunya, i l’ajuntament de Barcelona. I per l’altra, ha lamentat la posició dels comuns. “Que s’hagin mantingut neutres fins avui, fins que les cadires han pesat més que la repressió; l’acord amb Valls els perseguirà, les lliçons ara ja s’han acabat”, els ha etzibat.

Per tot plegat, i amb la mirada posada als propers mesos, Esquerra ha recomanat al Govern “enfortir-se” com mai i “arrelar” al republicanisme municipal” per respondre a uns mesos “intensos i previsiblement injustos”.

Ens necessitarem a tots, i necessitarem mà estesa. Oferir-la, que l’oferirem, i rebre-la; que ningú faci cap pas enrere”, ha resolt Sabrià fixant l’1-O com la fita que marca el camí.

Etiquetes