Sabrià: “Ens caldrà un Govern fort per donar resposta a l’onada repressiva de les sentències”

Els republicans posen en valor la manifestació de Madrid per “teixir aliances” sobre l’autodeterminació

El president del grup parlamentari d’Esquerra Republicana, Sergi Sabrià, ha reclamat un Govern fort, amb consellers compromesos, una majoria parlamentària ferma i ajuntaments republicans per respondre “a la nova onada repressiva” que suposarà la sentència del judici a la democràcia del Suprem. “L’albirem injusta, i nosaltres només la volem, només la podem entendre, absolutòria”, ha assegurat Sabrià.

Per fer-hi front, Sabrià ha apostat doncs perquè les institucions liderin les complicitats amb qui defensi la República catalana com una via per “desbordar l’Estat espanyol, superar limitacions, i sobretot guanyar drets per a tothom”. “I tornar a votar, i tornar a guanyar”, ha arengat Sabrià.

Tot plegat ho ha dit al Parlament, just quan farà un any que la presidenta Carme Forcadell, i que els consellers Dolors Bassa, Raül Romeva, Jordi Turull i Josep Rull van tornar a entrar a presó injustament. I just quan farà un any que la secretària general d’Esquerra, Marta Rovira, va marxar a l’exili, aquest dissabte 23. “Sumarem una setmana més d’empresonament ignominiós; una setmana més de judici a la democràcia, d’un judici contra tots”, ha afegit.

En aquest context, el president dels republicans al Parlament ha posat en valor la manifestació d’aquest dissabte a Madrid, sota el lema ‘L’autodeterminació no és delicte’ al costat del “Madrid solidari i compromès en una lluita que és de tots”. “I és de tots perquè la vulneració dels drets dels catalans posa en escac totes les llibertats a l’Estat Espanyol”, ha resolt Sabrià.

Etiquetes