Sabrià: “Per molt que prohibeixin, amenacin i empresonin, les idees no s’esborren”

Els republicans reivindiquen un Parlament que pugui parlar de tot i uns mitjans públics lliures de restriccions

El president del grup parlamentari d’Esquerra Republicana, Sergi Sabrià, ha afirmat que per més que “prohibeixin, amenacin i empresonin” les idees no s’esborren de la societat. “Per molt que encotillin i intentin coartar la llibertat d’expressió les coses no canviaran”, ha advertit el diputat dels republicans al Parlament després de les prohibicions de la Junta Electoral.

Qui vota autodeterminació, qui lluita per la República, qui llueix el llaç groc a la solapa, qui penja el domàs d’Omnium al balcó, mantindrà la lluita per la llibertat dels presos i preses polítiques i seguirà denunciant la injustícia”, ha insistit Sabrià traslladant així el seu suport al president de la Generalitat, Quim Torra, davant de la querella del TSJC pels llaços grocs.

És per això que Sabrià ha reclamat “alliberar els ostatges” i asseure’s en una taula de negociació si la mobilització de l’independentisme “els incomoda”. “Tornem a la política allò que és de la política i dirimim-ho on s’ha de fer, a les urnes”, ha dit.

De fet, el president dels republicans al Parlament ha apuntat que vetar colors i paraules és “igual d’absurd que de cert”. “Esmenem també l’absurditat de limitar debats al Parlament; la sobirania és parlar de tot i fer-ho sempre”, ha afirmat en un record a la presidenta del Parlament Carme Forcadell, injustament empresonada.

Esquerra ha defensat així un Parlament obert al debat i uns mitjans públics “lliures de coercions i restriccions”: “Volem un país on no se censurin les idees, les paraules, els debats, els colors; ens preguntem si tanta prohibició busca, simplement, prohibir-nos”, ha conclòs Sabrià.

Etiquetes