Sabrià: “No ens trencaran ni C's ni Aznar ni el senyor Moreno; mai ho permetrem”

El president del grup d'Esquerra Republicana al Parlament reivindica Catalunya com una terra d'oportunitats i acollida i rebutja enfrontar els ciutadans per raó d’origen

El president del Grup Republicà al Parlament, Sergi Sabrià, ha assegurat que Catalunya és un país obert, inclusiu i vol sumar totes les veus a favor d’una societat millor i més justa. “No ens trencaran ni C's ni Aznar ni el senyor Moreno; mai ho permetrem”, ha afirmat Sabrià en reivindicar el país com una terra d’oportunitats.

Sabrià ha lamentat en aquest sentit que la catalanofòbia aflori en temps electorals. Especialment aquest cap de setmana amb les declaracions del líder del PP i president d’Andalusia, Juanma Moreno. “Va demostrar la seva absoluta ignorància de la societat catalana; amb unes afirmacions irresponsables, etnicistes i que busquen dividir les persones pel seu origen; no ens hi trobaran”, ha afirmat.

De fet, ha reivindicat les més de 300 llengües que es parlen a Catalunya com una riquesa de país i ha demanat “deixar de fer el ridícul i intentar confrontar les persones” per raó d’origen. “Prou del discurs d’odi i de dividir la gent”, ha resolt en recordar que és català qui ho vol ser, al marge d’on hagi nascut i de la llengua que parli.

Sabrià, que com la resta de diputats i diputades dels republicans tornava a vestir de blanc al Parlament en defensa dels drets humans i en suport de les preses i presos polítics, ha recordat també “la manca de dignitat” d’Enric Millo en declarar aquesta setmana al Suprem. “Hem vist l’amnèsia sobtada de Rajoy, Santamaría o Zoido de la setmana passada es convertia en cinisme i mentida; ahir a la sala de la vergonya del Suprem vam veure el pitjor de la política, la que és capaç de gairebé tot, fins i tot de mentir sense miraments en seu judicial, per intentar garantir-se un futur polític o laboral”, ha afegit el president dels republicans al Parlament.