Sabrià, a Roldán (Cs): 'No serà presidenta; vostès no han volgut mai governar Catalunya, han nascut per destruir'

Esquerra retreu l'abstenció del PSC a la moció de censura de Cs: "No serveix per tapar les vergonyes, no hi ha equidistància possible"

Esquerra Republicana ha retret aquest dilluns a Cs haver impulsat una moció de censura fallida i electoralista al Parlament, i ha advertit alhora al PSC que abstenir-se en la votació és evadir la responsabilitat de desmarcar-se dels de Lorena Roldán. En una intervenció breu, el president del grup parlamentari d'Esquerra, Sergi Sabrià, ha deixat clar a la candidata de Cs que no serà mai presidenta de la Generalitat perquè no tenen cap resposta a les necessitats dels catalans. "Són la intolerància, la divisió, la censura… Han nascut per destruir, no han volgut mai governar Catalunya, i no ens faran creure avui que és ara quan ho volen fer; no ens facin perdre el temps", els ha etzibat Sabrià.

Els republicans, que s'han desmarcat del "xou" i la "instrumentalització" del Parlament per part de Cs -"nosaltres no som així"-, han reiterat les vies pacífiques per a qualsevol projecte polític i han garantit a Cs que Esquerra es mantindrà davant les acusacions falses. "No renunciarem a votar ni a guanyar, entenem que estan desesperats i tenen problemes amb les enquestes però nosaltres no farem més gran la seva desesperació", ha assegurat Sabrià en insistir en la República Catalana com l'única eina per garantir drets socials, civils i polítics al país.

En aquest context, el president del grup parlamentari republicà ha aprofitat per retreure també el paper del PSC durant el debat de la moció de censura al Parlament. "Intenta col·locar-se al mig i parlar de diàleg, i no cola", ha advertit Sabrià a Miquel Iceta. De fet, ha qüestionat l'abstenció dels socialistes i ha demanat al seu líder que es desmarqui dels postulats de Cs. "L'abstenció no els serveix per tapar les vergonyes, no hi ha equidistància possible entre el que defensa Cs i el que representem els d’aquest cantó de l’hemicicle", ha insistit Sabrià.

En aquest context i en una condemna a la banalització del terrorisme, Sabrià també ha reclamat als socialistes que s'allunyin de generar confusió entre independentisme i terrorisme -"saben que és absolutament fals". "On és el PSC?", els ha preguntat Sabrià en reivindicar el socialisme catalanista a les files d'Esquerra. "Són a la nostra bancada defensant la república catalana perquè no es pot aguantar passar de defensar un referèndum a defensar l'aplicació del 155 i la Ley de Seguridad Nacional", ha conclòs el president del grup parlamentari d'Esquerra.