Sergi Sabrià, president del grup parlamentari d'Esquerra Republicana,en roda de premsa
Sergi Sabrià, president del grup parlamentari d'Esquerra Republicana,en roda de premsa

Els republicans hi veuen un "nou atac al Parlament" i insisteixen en l'amnistia general i un referèndum d'autodeterminació com a sortida al conflicte amb l'Estat

El president del grup parlamentari d'Esquerra Republicana, Sergi Sabrià, ha denunciat la sentència que el Tribunal de Justícia de Catalunya (TSJC) ha imposat a la Mesa de l'anterior legislatura per haver permès un debat parlamentari. "És judicialment incomprensible. Però políticament, i democràticament, és inacceptable. És un nou atac al Parlament", ha assegurat en una roda de premsa des del Parlament.

Els republicans han tornat a denunciar la repressió contra centenars de persones, tant dirigents polítics com ciutadans des de la tardor de fa tres anys. I ara, que ha arribat el judici a la Mesa i que ha aprofundit la injustícia, per la diferència de condemna, amb el cas de la presidenta Carme Forcadell, Sabrià ha tornat a insistir que la sortida al conflicte polític amb l'Estat passa per un referèndum d'autodeterminació i per una amnistia a la causa general contra l'independentisme. "No deixarem de treballar-hi", ha afirmat.

Sabrià ha denunciat la sentència a la Mesa perquè el dia a dia situa sobre la taula també la repressió judicial contra l'independentisme mentre avança la pandèmia de la Covid19. De fet, el president del grup parlamentari d'Esquerra ha aplaudit tant el nou decret llei per ajudar els establiments tancats amb la reducció dels lloguers, així com un paquet de mesures socials que han de permetre acompanyar els sectors més afectats per les darreres restriccions.

"Sabem que la situació és molt complicada, que ho és moltíssim per moltíssima gent, i necessitem posar tots els esforços col·lectius i polítics per reduir els contagis i minimitzar la pandèmia i que aquesta situació es perllongui el menys possible", ha conclòs.

Etiquetes