El president del grup republicà al Parlament, Sergi Sabrià, durant la seva intervenció
El president del grup republicà al Parlament, Sergi Sabrià, durant la seva intervenció

El president del grup republicà condemna el “judici a la democràcia”, que va acabar ahir, i demana “traçar una estratègia unitària” que interpel·li el 80% de la ciutadania

El president del grup republicà al Parlament, Sergi Sabrià, ha denunciat que al judici contra el govern de l’1 d’octubre, que va acabar ahir, s’ha jutjat “la democràcia, el vot i les urnes, el nostre dret a expressar-nos” i que “tenen l’objectiu de condemnar tots els catalans independentistes per garantir que mai més no ens tornarem a portar ‘malament’”. Ha advertit, però, que “no són conscients que en aquest judici s’ho juguen gairebé tot i que el que està en joc són els límits de la democràcia, que la sentència els pesarà durant dècades”.

“No els tenen presos pels seus actes, sinó per les seves idees, que són fàcils, senzilles i universals: la defensa permanent i pacífica de la democràcia i les llibertats”, ha prosseguit Sabrià. Però “mentre jutgen a tots aquells a qui els mou la bona fe i els valors de la justícia i la prosperitat, es fa evident que aquest Estat, la seva justícia i les seves clavegueres no ens coneixen”, ha asseverat, “perquè tenim un país més net, més lliure i socialment més just per construir i ni les seves amenaces, ni la seva repressió, ni les seves agressions ens aturaran”.

El portaveu dels republicans al Parlament ha recordat que els presos polítics “defensen el mateix que el 80% d’aquest país: que la solució a la situació política a Catalunya és un referèndum”, i ha dit al President de la Generalitat que “necessitem traçar una estratègia unitària” que interpel·li aquesta àmplia majoria. I és que “aquest país ha aconseguit avançar quan tots junts, organitzacions i partits, ens hem posat d’acord”, i “ho devem a aquells que ens han representat des de la banqueta dels acusats”, ha conclòs.

Etiquetes