Sergi Sabrià, portaveu del Grup Republicà al Parlament / Marc Puig
Sergi Sabrià, portaveu del Grup Republicà al Parlament / Marc Puig

El republicans han deixat clar que el futur polític del país ha de passar per l’amnistia, l’autodeterminació, llibertat i República

“La nostra proposta és traslladar a una taula de negociació els grans consensos del país; fi de la Repressió i la resolució del conflicte a través de les urnes i la democràcia”. Així ho ha defensat el president del grup parlamentari republicà, Sergi Sabrià, durant la seva intervenció a la sessió de control al Parlament.

Després d’encetar els contactes amb el PSOE, els republicans han destacat que “no podem renunciar a l’oportunitat històrica de fer seure Catalunya i l’Estat per abordar el conflicte polític actual” i ha afegit que “avui gairebé tots som al mateix punt, cadascú amb els seus matisos perquè la pluralitat és això i és la que ens ha permès avançar. I es tracta de saber sumar-la, i no de fer-nos trontollar amb moviments curtterministes”.

“Tenim molt clar quin ha de ser el futur polític d’aquest país, que ha de passar per l’amnistia, autodeterminació, llibertat i República” ha constatat Sabrià i ha recordat que hi ha molta feina per millorar el futur social i econòmic del país.

Esquerra Republicana diu i dirà 'no' rotundament. Hi ha d'haver concrecions a la sortida política, s'han de respectar les institucions catalanes i s'ha d'acabar la repressió”, ha advertit Sabrià si l’Estat no es mou i no hi ha una solució al conflicte polític, ja que encara “estem lluny de tot”.

Per part dels republicans, seguiran treballant com sempre per un futur digne, net i socialment just. “Sense renunciar mai a res i fer-ho d’institució a institució. D’actor polític a actor polític. Fem possible, allò que sembla impossible”, ha conclòs Sabrià.