Sabrià: 'Diem 'no' al PSOE més agre i retrògrad; el problema a Catalunya no és de convivència encara que ho fixi un acord d'investidura'

Els republicans retreuen als socialistes abocar-se a la "demoscòpia a mida" i haver regalat a l'extrema dreta una segona oportunitat

"'No' al PSOE més agre i retrògrad. A un PSC que no es distingeix del PP durant la campanya i que avala el 155". Ho ha deixat clar el president del grup parlamentari d'Esquerra Republicana, Sergi Sabrià, aquest dimecres durant la sessió de control al Parlament.

"No podem assimilar el marc repressiu del PSOE; no validem ni ens rendim a la mentida: el problema a Catalunya no és de convivència encara que ho fixi un acord d'investidura; una vicepresidència no val tant", ha advertit a socialistes i comuns el dirigent dels republicans l'endemà que Pedro Sánchez i Pablo Iglesias anunciessin un acord d'investidura.

Un acord que ha arribat en poques després del bloqueig durant mig any i d'una repetició electoral. "A l'estiu van prioritzar la calculadora, van refiar-se de la demoscòpia feta a mida, van avenir-se a l'atzar i van regalar a l'extrema dreta una segona oportunitat", ha constatat Sabrià en recordar que l'independentisme té després del 10N més vots que després del 28 d'abril.

"Han segellat amb abraçades un acord que per testosterona, egoisme i vanitat van defugir fa uns mesos; ara tenen menys força, i nosaltres en tenim més", ha evidenciat. És en aquest context que ha tornat a reivindicar la victòria independentista com a clau de volta per forçar l'Estat a negociar i donar una sortida política que inclogui l'amnistia i l'autodeterminació. I per tant, la resposta no pot ser mantenir "l'arrogància socialista contra l'independentisme", que aquest 10N ha fet créixer més que mai l'extrema dreta i el feixisme, ha conclòs Sabrià.

Etiquetes