El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, al Parlament de Catalunya
El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, al Parlament de Catalunya

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani advoca per un sistema preventiu, proactiu i universal, per convertir els Serveis Socials en el tercer pilar de l’Estat del Benestar

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha presentat el Pla Estratègic de Serveis Socials 2020-2024, l’objectiu del qual és convertir el Sistema Català de Serveis Socials en un pilar fonamental de l’Estat del Benestar. El pla opta per un model d’atenció flexible, centrat en la persona i la seva interacció familiar i comunitària.

Aquest pla estratègic és un canvi de paradigma entorn del sistema català de serveis socials”, ha assegurat El Homrani. Un pla que se centra en tres aspectes, segons el conseller: “més prevenció, més proactivitat i menys institucionalització”. El Homrani ha explicat que el document posa la mirada entorn de “l’autonomia personal i comunitària” de les persones que s'atenen en el sistema català de serveis socials. “Té vocació universal”, ha clos el conseller.

El pla aposta perquè l’acció comunitària i la prevenció tinguin més pes dins el sistema, així com per incrementar la inversió social. També busca actualitzar i flexibilitzar els models d’atenció a les persones, incrementar el nombre de persones professionals i dotar-les de més i millors eines per fer la seva feina. D’acord amb el document, el sistema serà més transparent, generarà més recerca i innovació, i la ciutadania disposarà d’un model d’atenció social més proper i adaptat a les seves necessitats.

El document és el resultat del consens entre el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el tercer sector, els ens locals, els agents econòmics i socials.

Etiquetes