Sílvia Casola Salvatella

Ulldecona

Secretària de Transició Ecològica i Habitatge

És llicenciada en Sociologia, Màster en Estudis Territorials i Població, especialitzada en Demografia i Màster en Professorat nivell universitari. Fa de professora associada de Sociologia i Processos Migratoris a la Universitat de Barcelona. Laboralment, està vinculada a l’àmbit de la recerca universitària, el tercer sector i l’administració pública.

Des de l’any 2015 és presidenta d’Esquerra l’Hospitalet de Llobregat i secretària comarcal d’Imatge i Comunicació de la Federació del Baix Llobregat i l’Hospitalet. Durant el mandat 2015-2019 ha coordinat l’Àrea d’Igualat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona.

Militant d’ERC i JERC des del 2004. És a les JERC on inicia la seva trajectòria política com a impulsora de la Secció Local d’Ulldecona i portaveu de les JERC Terres de l’Ebre. Ha estat secretària Nacional de la Dona de les JERC (2011-2015). Ha compaginat sempre la militància política amb l’activisme social dins el feminisme, l’antifeixisme, l’ecologisme i la defensa del territori. Sòcia d’Òmnium Cultural i de diverses entitats i col·lectius, ha estat membre de la Junta de l’Associació Catalana de Sociologia i de Joves en Sociologia.