Els socialistes valencians prohibeixen l’històric Aplec del Puig: “Han fet el que no va gosar fer ni el franquisme”

Els republicans valencians denuncien la decisió arbitrària de l’Ajuntament del Puig i promouen un manifest en defensa de la fita més important del sobiranisme al País Valencià

L’alcaldessa socialista del Puig, Luisa Salvador Tomás, ha vetat el 61é Aplec del Puig. Esquerra Republicana del País Valencià, que organitza l'Aplec des del 2016, ha promogut un manifest perquè la gent d’arreu els Països Catalans done suport a la fita més important del sobiranisme al País Valencià.

Fa sis dècades que l’independentisme del País Valencià es reuneix cada darrer diumenge d’octubre a la Muntanyeta de la Patà de la localitat del Puig de Santa Maria, a la comarca de l’Horta al País Valencià, en un acte lúdic i polític d’afirmació nacional. Enguany, l’Ajuntament esgrimeix la celebració d’una ruta turística històrica per impedir que se celebre.

El president d’Esquerra Republicana del País Valencià, Josep Barberà, ha remarcat que «el PSOE del Puig ha fet el que no ha gosat fer cap força de dreta, ni tan sols el franquisme: vetar l’Aplec del Puig. Crec que és deure dels independentistes i dels sobiranistes d’arreu eixir en la seua defensa».

En aquest sentit, s’ha promogut un manifest perquè tothom puga donar-hi suport i que es pot trobar en el web http://salvemlaplec.esquerrarepublicana.cat/

El manifest Salvem l’Aplec es llegirà diumenge a les 11 del matí davant l’Ajuntament del Puig, on els republicans valencians han convocat una concentració per palesar l’oposició del valencianisme polític a la decisió arbitrària de l’alcaldessa socialista.

Organitzat pel PSAN des de finals dels anys 90, Esquerra Republicana del País Valencià va assumir-ne l’organització l’any 2016 després que el PSAN es dissolgués, evitant així que desapareguera aquesta trobada amb arrels fusterians. D’aleshores ençà, l’organització havia rebut amenaces i pressions des de partits d’extrema dreta, com España 2000, però mai s’havia hagut de suspendre.

L’any passat, amb motiu de la gran manifestació de Barcelona en protesta per la sentència del procés, ERPV va traslladar els assistents a l’Aplec en autocars per poder assistir-hi, mentre un grup reduït feien un acte simbòlic a la Muntanyeta de la Patà.

Enguany, en el 61é Aplec, estava prevista la participació de la secretària general adjunta i portaveu d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta, i del portaveu del Grup Republicà al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián.

Etiquetes