La solidaritat de la militància d’Esquerra Republicana permet aportar 702.000 euros per cobrir la fiança del jutjat 13

Els diners se sumen als 4 milions de la Caixa de Solidaritat i a l'esforç dels mateixos encausats i altres entitats i permetran evitar els embargaments

Esquerra Republicana ha ingressat 702.000 euros al jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona per cobrir la fiança imposada a les persones encausades per l’1 d’octubre. El partit ha pogut aglutinar aquesta xifra gràcies a l’esforç de la seva militància, que ha aportat els diners a través d’una quota solidària, voluntària i extraordinària. 702.000 euros que, juntament amb la Caixa de Solidaritat i l’esforç dels propis encausats, evitaran que aquestes persones innocents i les seves famílies hagin de patir l’embargament de béns.

En una carta enviada a la militància, el president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, i la secretària general, Marta Rovira, han agraït l’enorme solidaritat i compromís demostrats pels afiliats republicans i han reivindicat que “davant les amenaces de l’Estat només ens tenim a nosaltres mateixos: contra la seva repressió, la nostra solidaritat”. “Són companys de lluita que ho han fet tot per nosaltres; ara, és el nostre torn”, han destacat Junqueras i Rovira a l’escrit, on han fet una crida a no donar res per fet i a seguir augmentant la Caixa de Solidaritat.

Davant les amenaces de l’Estat només ens tenim a nosaltres mateixos: contra la seva repressió, la nostra solidaritat
Oriol Junqueras i Marta Rovira
  La solidaritat de la militància d’Esquerra Republicana permet aportar 702.000 euros per cobrir la fiança del jutjat 13

En primera instància, dels 5’8 milions d’euros que la jutgessa havia imposat com a fiança, la Caixa de Solidaritat n’havia dipositat 3’7, una xifra més que destacable, però que havia estat insuficient. És per això que aquesta setmana la secretària judicial havia tirat endavant l’ordre d’embargament de les persones encausades. Un embargament, en paraules de Junqueras i Rovira, a “persones innocents que s’enfronten a penes de presó i a l’asfíxia econòmica de l’Estat espanyol per haver obeït el mandat popular de l’1 d’octubre” que ara es podrà evitar gràcies a la solidaritat de la gent republicana.