Sessió constitutiva del Congrés amb la presència dels presos polítics / Congrés dels diputats
Sessió constitutiva del Congrés amb la presència dels presos polítics / Congrés dels diputats

Junqueras afirma que “un pres polític entrant al Parlament Europeu és la millor manera de denunciar la repressió de l’Estat espanyol, és posar en escac l’Estat davant de tota Europa”

La Mesa del Congrés ha decidit suspendre els presos polítics del seu càrrec de diputats. Els drets i deures parlamentaris d’Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull han quedat sense efecte amb el vistiplau del PSOE, del PP i de C’s. Un cop més, l’Estat espanyol aposta per la repressió i la vulneració de drets i llibertats fonamentals en lloc de fer-ho per la democràcia, la separació de poders, el diàleg i l’entesa. Però tal com ha dit el president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, “ens han suspès a Espanya, però no ho podran fer a Europa. Un pres polític entrant al Parlament Europeu és la millor manera de denunciar la repressió de l’Estat espanyol, és posar en escac l’Estat davant de tota Europa”.

“Marchena presideix la Sala Segona del Tribunal Suprem i també la Mesa del Congrés. L’atemptat contra la separació de poders és terrible i passarà a la història”, ha denunciat el proper portaveu del grup parlamentari d’Esquerra al Congrés, Gabriel Rufián. Raül Romeva, per la seva banda, ha afirmat que “avui veiem, un cop més, l’obsessió de l’Estat amb la suspensió de la democràcia i corroborem que aquesta suspensió no depèn de colors polítics”.

Si la gent ens vota podré parlar amb companys que saludaran a algú que està injustament a la presó. És una oportunitat formidable i una esperança pel nostre país
Oriol Junqueras President d'Esquerra Republicana

La Mesa, presidida per la socialista Meritxell Batet, ha pres aquesta decisió basant-se en l’article 384bis de la llei d’enjudiciament criminal, tal com havien recomanat els lletrats del Congrés. Aquest article, que ja va utilitzar Pablo Llarena per suspendre els diputats al Parlament, preveu que una persona “integrada o relacionada amb bandes armades o individus terroristes o rebels” i que ostenti un càrrec públic ha de ser suspesa immediatament.

Esquerra Republicana presentarà una reconsideració a la Mesa del Congrés, però està convençuda que la millor resposta a aquesta nova agressió de l’Estat és fer que un pres polític guanyi les eleccions d’aquest diumenge i arribi al cor d’Europa. Que tots aquells que han tancat els ulls davant la repressió i la vulneració de drets i llibertats que s’estan produint a Espanya es vegin obligats a mirar a la cara a Oriol Junqueras. En paraules de Junqueras d’aquest matí a RAC1: "Sóc candidat al Parlament Europeu i candidat a la presidència de la Comissió Europea. Si la gent ens vota podré parlar amb companys que saludaran a algú que està injustament a la presó. És una oportunitat formidable i una esperança pel nostre país".

Etiquetes