Joan Tardà, atenent els mitjans aquest dijous a l'Audiència Nacional
Joan Tardà, atenent els mitjans aquest dijous a l'Audiència Nacional

Una delegació de diputats i senadors d’Esquerra Republicana han estat aquest dijous a l’Audiència Nacional de Madrid per fer costat a Tamara Carrasco, la membre del CDR detinguda dimarts a Viladecans acusada de terrorisme

El portaveu d’Esquerra Republicana al Congrés de Diputats, Joan Tardà, ha assegurat aquest matí des de l’Audiència Nacional que els drets civils i democràtics a l’Estat espanyol pateixen ara mateix un escac “i depèn de nosaltres que no acabin essent un escac i mat”. Acusar de terrorisme les accions de contestació i protesta al carrer com tantes se’n fan en tant diversos àmbits, “no és que sigui desproporcionat; és una bogeria”, ha dit Tardà.

Una delegació d’Esquerra Republicana amb el mateix Tardà i els també diputats Gabriel Rufián, Teresa Jordà, Joan Olòriz i Xavier Eritja i els senadors Mirella Cortès, Jordi Martí i Xavier Castellana, ha volgut mostrar el seu suport aquest matí a Tamara Carrasco, la membre del CDR de Viladecans que passava a disposició judicial a l’Audiència després de ser detinguda dimarts.

"És un insult a les víctimes del terrorisme que es banalitzi el terrorisme d’aquesta manera", ha dit Tardà. “No s’entén que en les societats modernes i avançades, persones amb tanta responsabilitat com són els fiscals i magistrats arribin a comprometre tot el marc dels drets civils”, ha afegit.

I davant d’aquest escenari, en què aixecar peatges o cremar pneumàtics en una carretera pot ser considerat una acció terrorista, el portaveu republicà al Congrés ha advertit “als sindicats, al moviment obrer institucionalizat, que prengui bona nota: qualsevol conflicte laboral pot acabar essent susceptible de ser acusat de terrorisme. És una autèntica bogeria”.

Tardà ha acabat insistint que el moviment independentista català “ha estat, és i serà, cívic, pacífic i democràtic”, i que l’obsessió de l’Estat és construir un relat paral·lel per convertir-lo en violent davant del món.

No es pot permetre que la resistència pacífica i no violenta, la protesta al carrer per les reivindicacions laborals, veïnals o polítiques des del lliure exercici dels drets dels ciutadans es puguin convertir en delictes de terrorisme", ha conclòs.

Etiquetes