Telechea: “Feminitzar la política no és una opció, és una necessitat imperiosa”

Una trentena de dones electes d’Esquerra Republicana es conjuren en un acte a Viladecans en avançar cap a una nova manera de fer política, agafant la lluita feminista i republicana com a bandera

La candidata al Congrés, Carolina Telechea, ha assegurat que cal avançar en una “nova forma de fer política, més cooperativa i amb més diàleg. Feminitzar la política no és una opció, és una necessitat”, ha explicat la republicana. En el marc d’un acte organitzat per les dones d’Esquerra Republicana a Viladecans, una trentena de càrrecs electes republicanes ha reivindicat els lideratges femenins i feministes per poder trobar una solució al conflicte polític i en fer camí cap a la República catalana. “Hem vist com baralles estèrils entre mascles porten bloquejant la democràcia massa temps a l’Estat espanyol”, ha afirmat Telechea.

Per la seva banda, la candidata al Senat, Mirella Cortès, ha posat l’accent en la denúncia als sistemes judicials patriarcals i en la violència masclista: “Cal assegurar que no hi ha més manades ni més jutges que deixin desprotegides a les víctimes”. I ha afegit: “Cal actuar amb contundència amb respostes unívoques de rebuig a aquells que fan apologia de la violència masclista. No pararem fins eradicar-la”, ha reblat.

Cal actuar amb contundència amb respostes unívoques de rebuig a aquells que fan apologia de la violència masclista. No pararem fins eradicar-la
Mirella Cortès Senadora d'Esquerra Republicana
  Telechea: “Feminitzar la política no és una opció, és una necessitat imperiosa”

Telechea i Cortès també han aprofitat per recordar que les eleccions del 10 de novembre són una oportunitat per derrotar l’Estat espanyol i, també, el masclisme. A més, han llegit dues cartes de les republicanes injustament empresonades, Dolors Bassa i Carme Forcadell. Així, la consellera Bassa ha destacat que "la República sense la implicació i el compromís de les dones no serà possible. Estem preparades i ens hem d’alçar". I Forcadell ha posat l’accent en la importància de la lluita feminista: "No podrem avançar ni com a país ni com a societat si no avancem en la lluita feminista".

L’acte ha volgut evidenciar la nova manera de fer política que reclamen les dones republicanes amb una asseguda amb ciutadans i ciutadanes i les dones electes del partit. Hi han participat diputades al Parlament, al Congrés, senadores, alcaldesses i regidores.