Oriol Junqueras en un acte durant una sortida del tercer grau
Oriol Junqueras en un acte durant una sortida del tercer grau

La jutge de vigilància penitenciària dona la raó als presos polítics i els avala el tercer grau

"Ens donen la raó, però ens mantenen tancats", ha denunciat a les xarxes el president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, empresonat injustament. Junqueras es refereix així a l’aval que la jutge de vigilància penitenciària ha donat al seu tercer grau i el de la resta de presos polítics. "Corruptes, monarques mafiosos, violadors o assassins tenen més drets que nosaltres", ha apuntat el president republicà, "perquè no és justícia, és venjança".

La jutge penitenciària ha rebutjat d’aquesta manera els recursos interposats per la Fiscalia, i ha afirmat que l’aplicació del tercer grau és correcta. De fet, en el seu escrit, la jutge acusa la Fiscalia de voler donar un “càstig exemplar” als presos polítics, i fa constar que reconèixer la culpa “no és un requisit” per accedir al tercer grau ja que “els pensaments i voluntats” dels líders independentistes “són legítims dins de l’ordrenament jurídic”. La decisió final, però, l’haurà de prendre el Tribunal Suprem; i, mentrestant, el tercer grau dels presos continua en suspensió cautelar.

 Raül Romeva en un acte durant una sortida del tercer grau
Raül Romeva en un acte durant una sortida del tercer grau

"El Tribunal Suprem està fent política amb el tercer grau", ha sentenciat el coordinador nacional d’Esquerra Republicana i vicepresident del Govern, Pere Aragonès. “Els arguments de la jutge de vigilància haurien de fer saltar els colorsa la Fiscalia, i a l’estat espanyol”, ha afegit el republicà. Aragonès ha reiterat que l’única solució possible és "l’amnistia dels presos polítics i el referèndum d’autodeterminació".

També el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència injustament empresonat, Raül Romeva, ha condemnat aquesta situació a les xarxes: "Mentre el Suprem i els poders de l'Estat ens mantenen empresonats, la justícia ordinària argumenta la idoneïtat de l'avenç cap al tercer grau". "La venjança pesa massa en aquest Estat, molt més que la justícia", clou Romeva.